Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Isak odgovorio Dodiku: Za tebe sam politički gigant, vrhunski ekonomista i najbolji diplomata

Preporučeno

- Najbolji diplomata – jer nisam ušao u sukob s međunarodnim partnerima i na taj način nanio neopisivu štetu svom naroda, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon prozivki predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika.

“Saradnici su me obavjestili kako se danas iz Laktaša – ponovo – prolomio očajnički krik političkog davljenika Milorada Dodika. Ovaj put povod su izjave pomoćnika američkog državnog sekretara Jamesa O’Briena. Za tebe sam Milorade politički gigant, vrhunski ekonomista i najbolji diplomata.

Upravo se čita:  Počeo Samit u Švicarskoj, Bećirović zajedno sa svjetskim liderima

Politički gigant – jer svojim političkim potezima nisam nanio štetu svom narodu i izolovao ga od kompletnog civiliziranog svijeta, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda.

Vrhunski ekonomista – jer svojim političkim djelovanjem i ekonomskim vizijama nisam osiromašio svoj narod i stvorio ekonomski sistem nedostojan života, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

Najbolji diplomata – jer nisam ušao u sukob s međunarodnim partnerima i na taj način nanio neopisivu štetu svom naroda, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda.

Pored toga, nikad nisam unosio mržnju i razdor među građanima Bosne i Hercegovine, a niti je moje ime bilo predmet crnih listi zbog kriminala i korupcije. Ti trebaš ustati kada se spomene ime Rame Isaka.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

Umjesto što se ponašaš kao patetična tračara američkih diplomata, bolje ti je da sunčanu nedjelju iskoristiš da se vidiš s advokatom koji te zastupa pred Sudom Bosne i Hercegovine. I naravno, da još malo uživiš u suncu i slobodi“, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas