Srijeda, 28 veljače, 2024

Isak poslao poruku Dodiku i Nešiću: BiH je trajna kategorija, a što se tiče secesije – nećete vi nigdje

Preporučeno

- Prava istina je da će, ako presuda bude osuđujuća, biti doveden u pitanje samo korumpirani sistem koji je Milorad Dodik uspostavio. Zato Nešiću - ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine - bavi se pitanjima iz oblasti sigurnosti.

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH, reagovao je na tvrdnje odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kako on, između ostalih, svojim izjavama vrši pritisak na Sud BiH u krivičnom predmetu protiv Dodika.

– Pritisak na Sud Bosne i Hercegovine vrši samo bulumenta sluga režima Milorada Dodika koji mu aplaudiraju u sudnici, a napadaju Sud Bosne i Hercegovine. To su oni isti ljudi koji su se dosjetili da počnu pričati – pazite sada – da se Dodiku sudi zato što je Srbin, rekao je Isak.

Upravo se čita:  Interresorska saradnja: Novi zakon o Fondu za zaštitu okoliša i projekti energijske efikasnosti

Dodao je kako “ptice na grani, čak i golubovi i Banjoj Luci” znaju da se Dodiku sudi jer postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH.

– Milorade, da se izjašnjavaš i kao Eskim, a da imaš državljanstvo BiH i da si počinio šta si već počinio – bio bi optužen. Pa treba li da te ja učim kako Krivični zakon BiH ne prepoznaje kao otežavajuću okolnost pripadnost srpskom narodu, kazao je on.

Upravo se čita:  Pozder i Šešum: Imamo puno prirodnog i historijskog blaga za UNESCO

Potom je Isak kaza da su od tog narativa smiješnije samo izjave državnog ministar sigurnosti Nenada Nešića koji je zaprijetio da bi bilo kakva presuda Dodiku dovela u pitanje opstanak BiH.

– Prava istina je da će, ako presuda bude osuđujuća, biti doveden u pitanje samo korumpirani sistem koji je Milorad Dodik uspostavio. Zato Nešiću – ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine – bavi se pitanjima iz oblasti sigurnosti. Vrijeme u svom kabinetu, koji se nalazi na adresi Trg Bosne i Hercegovine u Sarajevu, iskoristi za nešto više od demagogije. Bosna i Hercegovina je trajna kategorija isto kao i srpski narod u državi Bosni i Hercegovini. Što se tiče snova o secesiji, vrlo kratko: Nećete vi nigdje, poručio je Isak.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas