Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Islamska zajednica u BiH: Cijene hadža za 2023. godinu je 12.650 KM

Nemojte propustiti

Prema planiranom rasporedu, prva grupa hadžija otputovat će 13. juna 2023. godine.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je, nakon razmatranja svih segmenata ovogodišnjeg hodočašća i akceptiranja trenutnih cijena prijevoza, smještaja i taksi u Saudijskoj Arabiji, donio odluku da cijena ovogodišnjeg hadža bude 12.650 KM po osobi.

U organizaciji Islamske zajednice, kako je planirano, ove godine će na hadž otputovati ukupno 2.200 osoba, od čega je 1.960 iz Bosne i Hercegovine, a 240 iz dijaspore i domovinskih zemalja.

Upravo se čita:  Tužilaštvo intenziviralo istragu: Interpolove potjernice zbog Skya

Kako su za Agenciju MINA potvrdili iz Ureda za hadž i umru, tokom boravka hadžija na svetim mjestima u Kraljevini Saudijskoj Arabiji bit će angažirano i 49 certificiranih vodiča, koji će im biti na raspolaganju i stručna podrška tokom obavljanja ovog petog islamskog šarta.

Planirano je, također, da bude angažirano i 16 članova medicinskog osoblja, koji će brinuti o zdravstvenom stanju hadžija iz Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Krajem sedmice počinje primjena novog zakona o zabrani pušenja: Evo kakve promjene donosi

Prema planiranom rasporedu, prva grupa hadžija otputovat će 13. juna 2023. godine.

– Nadležne institucije Saudijske Arabije kontinuirano provode potrebne aktivnosti usmjerene na sigurnost i zdravlje svih hadžija, te je na temelju aktuelnih procjena donijelo odluku da sve ovogodišnje hadžije moraju biti vakcinisane protiv koronavirusa – potvrđeno je iz Ureda za hadž i umru Islamske zajednice.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo