Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Islamska zajednica u BiH: Cijene hadža za 2023. godinu je 12.650 KM

Preporučeno

Prema planiranom rasporedu, prva grupa hadžija otputovat će 13. juna 2023. godine.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je, nakon razmatranja svih segmenata ovogodišnjeg hodočašća i akceptiranja trenutnih cijena prijevoza, smještaja i taksi u Saudijskoj Arabiji, donio odluku da cijena ovogodišnjeg hadža bude 12.650 KM po osobi.

U organizaciji Islamske zajednice, kako je planirano, ove godine će na hadž otputovati ukupno 2.200 osoba, od čega je 1.960 iz Bosne i Hercegovine, a 240 iz dijaspore i domovinskih zemalja.

Upravo se čita:  Detalji pronalaska otete djevojčice u BiH, uskoro se vraća majci u Njemačku

Kako su za Agenciju MINA potvrdili iz Ureda za hadž i umru, tokom boravka hadžija na svetim mjestima u Kraljevini Saudijskoj Arabiji bit će angažirano i 49 certificiranih vodiča, koji će im biti na raspolaganju i stručna podrška tokom obavljanja ovog petog islamskog šarta.

Planirano je, također, da bude angažirano i 16 članova medicinskog osoblja, koji će brinuti o zdravstvenom stanju hadžija iz Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Okupljaju se Dodikove pristalice: Ovo su trenutni prizori iz Banje Luke

Prema planiranom rasporedu, prva grupa hadžija otputovat će 13. juna 2023. godine.

– Nadležne institucije Saudijske Arabije kontinuirano provode potrebne aktivnosti usmjerene na sigurnost i zdravlje svih hadžija, te je na temelju aktuelnih procjena donijelo odluku da sve ovogodišnje hadžije moraju biti vakcinisane protiv koronavirusa – potvrđeno je iz Ureda za hadž i umru Islamske zajednice.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas