Utorak, 18 lipnja, 2024

Ismet Gavrankapetanović: Umjesto certifikata ja imam diplomu menadžmenta

Preporučeno

Upravni odbor KCUS-a u četvrtak bi mogao donijeti odluku o novom generalnom direktoru ove najveće zdravstvene ustanove u BiH.

U međuvremenu, pojavljuje se niz informacije koje idu u smijeru diskreditacije jednog ili drugog kandidata, a kao dva ključna ističu se ipak Ismet Gavrankapetanović i trenutni v.d. direktora Alen Pilav.

Prema nezvaničnim informacijama, ova pozicija je još ranije rezervirana za Gavrankapetanovića, no jutros je portal Faktor objavio da Gavrankapetanović ne ispunjava uvjete.

Navodno, Gavrankapetanović, koji je trenutno direktor Opće bolnice u Sarajevu, ne ispunjava uvjete koji su propisani konkursom pa zbog toga ne može biti ni direktor. Nedostaje mu, prema informacijama iz tog članka, Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta.

Upravo se čita:  Nevjerovatna ljubavna priča: Francuz prešao na islam radi Suade i preselio se u BiH

Pitali su Gavrankapetanovića ima li taj papir, piše Raport.

“Vijest je da ja ne ispunjavam uslove za vršenje funkcije generalnog direktora jer ne posjedujem Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove. Po tom pitanju želim da izjavim da posjedujem Diplomu o završenom postdiplomskom studiju Upravljanje kvalitetom u zdravstvu na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu koja ima daleko veću vrijednost i kvalitet edukacije nego minimalno propisani Certifikat o kontinuiranoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta.

Upravo se čita:  Od 17. juna kreće svakodnevna autobuska linija Sarajevo-Neum

Navedena diploma je bila i više nego dovoljna kada sam biran za direktora Opće bolnice. Kao dokaz postoji pravomoćna presuda Općinskog suda u Sarajevu “, naveo je Gavrankapetanović.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas