Srijeda, 17 srpnja, 2024

Ispovijest majke pretučenog bolesnog mladića: Iživljavanje snimali, pa ga zamotali u plahtu i ostavili jer su mislili da je mrtav

Preporučeno

Kad je te noći vidjela da je njegov krevet prazan zabrinula se, ali nije ni slutila da je njeno dijete, kako tvrdi, pretučeno i takvo bukvalno ostavljeno da umre.

– Kad sam vidjela svoje dijete sa poteškoćama u razvoju, koje je skoro nasmrt pretučeno, nisam ga ni prepoznala u bolnici koliko mu je glava deformisana od udaraca. Nisam znala da li će uopšte preživjeti toliko teške povrede jer skoro od rođenja ima epilepsiju.

Ispričala je to za “Nezavisne” Milena Đurđević iz Kozarske Dubice, čijeg su sina Dejana (23), kako kaže, u noći između 9. i 10. jula pretukli “Nemanja Prošić i Milenko Gajić, koji su ga te noći pozvali da se provoza s njima u autu”.

Kako kaže, njeno dijete, nakon teškog iživljavanja i brutalnog premlaćivanja, napadači su zamotali u plahtu, vjerovatno misleći da je mrtav, te ga odvezli na plažu Blato na rijeci Uni, gdje su ga bacili.

O iživljavanju nad mladićem svjedoči snimak koji kruži društvenim mrežama na kojem se vidi on krvav i preplašen dok mu napadač govori: “Alo, gledaj ovamo. Hoćeš li pomenuti ikad više naše ime?”, a kada mladić krvavog i izdeformisanog lica kaže: “Nikad u životu”, jedan od napadača ponosno kaže: “Živio”.

Upravo se čita:  Na snazi narandžasto upozorenje: Temperature će ići i do 41 stepen

– Moj sin sad nakon sedam dana, kad tek počinje ponešto da govori čega se sjeti, kaže da je tu čak bila još jedna osoba. Dijete je u strahu, ima teške povrede glave i operisan je. U petak smo išli u Banjaluku vaditi te tampone od operacije nosa, kaže ogorčena majka mladića.

Ona dodaje da je njeno dijete, kojem je glava bila izdeformisana od udaraca, pokraj vode našao čuvar… Završio je u bolnici u Gradišci, a zatim i u UKC RS u Banjaluci.

– Njega su ti momci, za koje smo mislili da su mu drugovi, u četvrtak naveče zvali da se idu provozati, a on je već bio legao jer je taj dan radio. Rekli su mu da će doći po njega ako im natoči gorivo, a on je pristao jer je taj dan nešto i zaradio, prisjeća se majka izlaska sina sa mladićima, ne sluteći šta će se desiti.

Kad je te noći vidjela da je njegov krevet prazan zabrinula se, ali nije ni slutila da je njeno dijete, kako tvrdi, pretučeno i takvo bukvalno ostavljeno da umre.

Upravo se čita:  Inspekcije rade punom parom: Izrečene kazne u iznosu 249.450 KM

– Oko sedam ujutro me nazvao rođak iz policije i rekao mi da je Dejan pretučen i da je odvezen za Gradišku. Mi smo potom krenuli za djetetom, priča majka.

Saznali su, kaže, da je njen sin pretučen u nekoj kući, a zatim odvezen na plažu, gdje su ga čuli ljudi kako teško povrijeđen jauče zamotan u plahtu.

– Postoje i snimci, a policija kaže da je bio drveni kolac i nož te da su to našli krvavo, kaže majka, koja ne zna šta je okidač ovako monstruoznog čina.

Njen sin, kako kaže, tek ponešto o tome priča, a noću se budi uz vrisku i plač, te ne zna kako da ga smiri jer je pretrpio veliki strah.

– Ja sam ogorčena jer su ti mladići bili zadržani 24 sata i pušteni na slobodu dok se prikupe dokazi, a čula sam da su navodno sve priznali. Tu vijest niko nije objavio jer nije puštena informacija u medije, a kada je nešto sitno – to svi objave, kaže majka Milena.

Upravo se čita:  Guterres: Da sjećanje na Srebrenicu ojača odlučnost da izgradimo svijet bez genocida

O ovom događaju su se na upit izjasnili u Policijskoj upravi Prijedor, gdje su potvrdili da je mladić pretučen u noći između 9. i 10. jula.

– Nakon saznanja da su D.Đ. iz Kozarske Dubice tokom noći od strane nepoznatih lica nanesene tjelesne povrede, policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzeli su sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti nanošenja povreda i identifikacije lica koja su to počinila, navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da je utvrđeno da su teške tjelesne povrede oštećenom, koji je zbog zadobijenih povreda prevezen u UKC Banjaluka, nanijeli M.G. i N.P. iz Kozarske Dubice.

– Zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela teška tjelesna povreda, osumnjičeni su lišeni slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada. O navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kažu iz policije.

Dodaju da je u toku rad na rasvjetljavanju okolnosti nanošenja teških tjelesnih povreda i dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenih lica M.G. i N.P. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška tjelesna povreda.

Svi detalji i fotografija objavljeni su uz pristanak roditelja, napominju Nezavisne novine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas