Utorak, 25 lipnja, 2024

Ispovijest Muhameda Huskovića, uplakanog supruga preminule porodilje Elvire: Nazvala me i rekla “postao si opet babo”, dva sata kasnije je umrla

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

- Te večeri, nakon uspješnog porođaja i rođenja sina, prva me u 19.20 sati nazvala supruga Elvira i, sva sretna, rekla: „Da ti ja prva čestitam, postao si drugi put babo, rodila sam sina.“

Dok traje istraga o tome kako je poslije urednog porođaja Elvira Huskanović (29) dva sata kasnije preminula na putu za UKC Tuzla, reporter „Dnevnog avaza“ posjetio je ožalošćenu porodicu Huskanović u Doborovcima kod Gračanice.

Uplakani suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, vozač u jednoj firmi u Jelahu, smogao je jedva snage da ispriča sve što je doživio kobne večeri.

Kako je rekao, u srijedu, 22. maja, odvezao je suprugu Elviru u gračaničku bolnicu da se porodi, a s petogodišnjom kćerkicom Nejrom iščekivao je vijesti iz bolnice o prinovi, sinu i bratu Ajnuru.

Upravo se čita:  Milorad Dodik i kćerka Gorica u duetu zapjevali: "Prokleta je Amerika"

– Te večeri, nakon uspješnog porođaja i rođenja sina, prva me u 19.20 sati nazvala supruga Elvira i, sva sretna, rekla: „Da ti ja prva čestitam, postao si drugi put babo, rodila sam sina.“ Nejra i ja smo od sreće zaplakali. Ja sam čekao sina, Nejra brata – priča nam Mehmed.

No, nekoliko sati kasnije već kreće drama. U 21.20 javio se ginekolog koji je vodio trudnoću supruge i saopćio mu strašnu vijest.

– Rekao je da se kod nje nešto zakompliciralo, upućena je u UKC, ali je preminula do Lukavca. Kratko smo razgovarali, mene je stegnulo, suze teku, a Nejrica pita: „Šta je bilo, kad će mama kući?“ Nazvao sam punca Fikreta Gadžića i saopćio mu šta se desilo. Jučer (četvrtak, op.a) sam išao u bolnicu, prvi put vidio sina, a iz bolnice su mi rekli da će Ajnur jedno vrijeme ostati na odjelu – priča Mehmed.

Upravo se čita:  Policija spriječila tragediju u Srebrenici, a potom su u kući pronašli arsenal oružja

Kako mu je rečeno, osigurat će besplatnu hranu za bebu za tri mjeseca.

– Snaha, bratova supruga, odgajat će Ajnura – kazao je suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, pokazujući nam prazan krevetić i korpu u dječijoj sobi koji su kupljeni za Ajnura.

Čekaju se nalazi obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti porodilje. Iz Opće bolnice u Gračanici tvrde da je porođaj protekao normalno, da su Elviru porađala dvojica ginekologa te da je sve rađeno prema standardima, ali su komplikacije nastale dva sata poslije porođaja, što je uzrokovalo smrt porodilje u sanitetu, koja je, uz medicinsko osoblje, upućena u UKC Tuzla.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas