Srijeda, 17 srpnja, 2024

Ispovijest oca vozača: Ne mogu sebi oprostiti što sam sinu dao BMW kojim je pogazio djevojke

Preporučeno

U strahovitom naletu BMW-om, neiskusni 20-godišnji vozač Deni Župan pokosio je tri djevojke: Ivona Srećković preminula je u bolnici, a Anamarija Sabljak i Margareta Sedlarević još se bore za život.

nesreca-privodjenje-croIvoni Srećković, Anamariji Sabljak i Margareti Sedlarević, učenicama Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu, stradalima u teškoj saobraćajnoj nesreći prije deset dana, tinejdžerkama koje su tek zakoračile u 16. godinu, jedna je sekunda prekinula životne snove i radosti.

Ivoni, na žalost zauvijek, Anamariji i Margareti, nadamo se, na kratko. Trenutak kršenja društvenih normi i zakona 20-godišnjeg Denija Župana, odredio je sudbine i živote četiriju mladih osoba i njihovih porodica, koji nakon četvrtka, 25. aprila, nikad više neće biti isti.

Porodica Srećković iz Nove Gradiške ostala je bez svoga jedinog djeteta, porodica Sabljak iz Magić Male strijepi nad sudbinom svoje Anamarije, moleći se za njen oporavak, jednako kao i Margaretini usvojitelji u Slavonskom Brodu, ljudi koji o ovoj djevojci brinu od njezine četvrte godine.

Svoju muku u brodskom prigradskom naselju Podvinje muče i roditelji mladića koji je za upravljačem očevog BMW-a tog kobnog četvrtka, nešto prije 19 sati, pokosio i pregazio tri djevojke. Uzeo je automobil i krenuo put kafića u kojem je pet dana ranije dobio otkaz. Pošao je po radnu knjižicu, reći će kasnije njegov otac.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

Nije mu bilo prvi put da sjeda za volan automobila koji prema zakonu nije smio voziti. Nije mu bilo ni prvi put da krši Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Vozačko neiskustvo, jak automobil, neprilagođena brzina, parkirani kombi koji je trebalo zaobići te vjerojatno doza dokazivanja muškosti, pokazali su se kao katastrofalna kombinacija.
Ivoni, Anamariji i Margareti trebale su tri minute da prijeđu put dug 360 koraka od škole do Cankareve 54, Deniju je s BMW-om trebalo nekoliko desetaka sekundi da prijeđe isti taj put ulicom, dojuri do Cankareve 54 i u jednoj sekundi s leđa pokosi tri mlade djevojke i time zauvijek promijeni njihove i svoj život.

Djevojke nisu imale nikakve izglede u naletu velikog i jakog automobila. Mladić, pretpostavljamo iz straha, šoka i neiskustva, nakon što je izgubio nadzor nad vozilom, nije ni pokušao zakočiti. Ili je možda htio, ali je ukočio sebe. U svakom slučaju, tragova kočenja na cesti nije bilo, niti je itko od komšija čuo škripu guma. Jedino što se čulo bio je jak udar.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

“Bio je to najstrašniji prizor koji sam vidjela , a kao medicinska sestra u životu sam ih se nagledala vrlo mnogo. Bilo je stravično i tužno vidjeti tri mlade djevojke, polomljene i pregažene”, priča Nada Kruljac ispred čije kuće su nastradale Ivona, Anamarija i Margareta, a slično taj strašni trenutak opisuje i gospođa koja živi nekoliko kuća dalje, koja je vidjela sve što je prethodilo ovoj velikoj tragediji.

“Mene je zaobišao tu negdje iza mosta. Vozila sam bicikl i dobro sam vidjela kako se kretao. Rupu, koju sada svi spominju, izbjegao je jer je zaobišavši mene, odmah nastavio obilaziti kombi koji je bio parkiran u desnom kolničkom traku. Ne znam koliko je brzo išao, ali sigurno više nego što je dopušteno. Kad je zaobišao kombi i vratio se u desni trak, odjednom je prešao na lijevi i potom sam samo čula jak udarac. Požurila sam vidjeti što se dogodilo, bilo je prestrašno. Djevojke su bile doslovno pregažene, polomljene…”, prepričava stanarka Cankareve ulice.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

BMW je, navodno, prvo pokupio čempres, zatim je udario Anamariju, a potom Margaretu i Ivonu, koju je odbacio osam metara dalje, ispred ulaza u dvorište kuće. Prva joj je u pomoć pritekla učenica 1. razreda iz njezine škole, koja je bila ispred njih.

“Čula sam jak udarac, okrenula se i ugledala strašan prizor, ali nekako sam zadržala pribranost i pritrčala prvoj curi koja je ležala na stazi. Bili su joj stisnuti zubi i vilica, ali kako sam položila prvu pomoć, znala sam što mi je činiti. Otvorila sam joj usta i okrenula glavu na bok”, prepričava hrabra djevojka prve trenutke nakon nesreće. U pomoć je tada priskočila i gospođa Kruljac, koja je isto učinila s drugim djevojkama. Ivona je jedina bila pri svijesti, no kasnije će se pokazati da su ozljede glave za nju bile kobne, i ona je tri dana kasnije u bolnici izgubila bitku za život.

Izvor: Jutarnji.hr

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas