Srijeda, 24 travnja, 2024

Ispovijest pjevačice Naide Bešlagić: Kako sam pobijedila kancer

Preporučeno

Poznata bh. pjevačica Naida Bešlagić u emotivnoj ispovijesti opisala je svoju borbu s kancerom.

– Od kraja marta 2023.godine moj život je dobio potpuno novu dimenziju. Sve ono što sam bila dotad je nestalo dolaskom jednog papira. Nakon dijagnosticirane ciste na jajniku (endometrioza) kao jedan sasvim normalan slijed bila je operacija bez ikakvih nagovještaja da nešto nije uredu. Dolaskom patološkog nalaza 13. aprila moj dotadašnji život u momentu se ruši – započela je.

Nakon dijagnoze, uslijedile su hemoterapije, a onda i još jedan šok za Naidu.

Drugi šok se desio 11. juna kada mi je kosa počela mahom opadati kao posljedica hemoterapije. To je bio težak trenutak za mene kao ženu jer u momentu gubite sebe, gubite sve ono što vas simbolizuje kao ženu. Sljedećeg dana teška srca pristajem na šišanje svoje duge kose. Kose, koja je imperativ jedne žene i simbol ženstvenosti. U tom momentu se osjećate kao da vam neko prisilno trga iz života sve ono što ste do tad bili – stoji u objavi.

Ali, Naida je odlučila prihvatiti svoje stanje i krenuti u borbu.

Nisam prihvatala ulogu žrtve niti sam bila žrtva u vlastitim očima. Razmišljala sam o sebi kao zdravoj ženi, te da je to stanje koje trebam prevazići i nešto što će biti JUČER. Život sam nastavila kao da se ništa ne dešava, radila skoro sve ono što sam i prije. Bila sam vedra, pozitivna i živjela sa ubjeđenjem da mi nije ništa – njene su riječi.

Uz adekvatnu terapiju i snagu volje, Naida je uspjela da pobijedi ovu opaku bolest. Svoju priču odlučila je podijeliti javno kako bi dala podršku svim ženama koje vode životnu borbu.

Meni je mnogo značilo da vidim i pročitam pozitivan ishod u borbi sa karcinomom, zato dižem svoj glas jer znam koliko je to važno ljudima koji prolaze kroz najteže borbe. Rak te nauči mnogim lekcijama. Prije svega da cijeniš sitnice, da cijeniš životnu radost.

Rak nam pokazuje našu otpornost čak i u trenucima kada se osjećamo najslabije. Nisi sama! Ja sam uspjela, uspjet ćeš i ti – njena je poruka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas