Subota, 10 lipnja, 2023

Ispred OHR-a danas novi protesti građana, bit će održana i sjednica PIC-a

Nemojte propustiti

Posljednji protesti ispred zgrade OHR-a održani su 31. marta, a na njima je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.

U organizaciji neformalne grupe građana “ReSTART” danas će biti održani protesti u Sarajevu ispred zgrade OHR-a. Mirni protesti su zakazani za 16 sati i 30 minuta.

Povod protestnog okupljanja su, kako navode organizatori, secesionističke najave predsjednika entiteta RS Milorada Dodika te nezadovoljstvo potezima visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i najava korištenja bonskih ovlasti.

Upravo se čita:  Lijepe vijesti: U FBiH u aprilu smanjen broj nezaposlenih za 2.956 osoba

Planirano je da protesti traju dva sata.

Osim toga, danas će će biti održana i sjednica upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC). Upravo to je razlog zbog kojeg su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak pomjereni za današnji dan.

“Mikrofon neće moći koristiti već poznata lica bh. politike, ali i bilo kakva stranačka ili nestranačka organizacija koja bi ovu priliku koristila za samopromociju, već isključivo građani”, naveli su organizatori.

Upravo se čita:  Majke Srebrenice: Planiramo tužiti Republiku Srbiju i entitet RS, tražit ćemo pravdu za svaku žrtvu genocida

Podsjećamo, posljednji protesti ispred zgrade OHR-a održani su 31. marta, a na njima je prisustvovalo nekoliko hiljada građana. Tada su okupljeni, između ostalog, tražili i ostavku Christiana Schmidta.

Pročitajte još

Izdvajamo

Novi trošak za Bosance i Hercegovce: Evo koliko će se plaćati ulaz u EU i Veliku Britaniju

Ovaj potez posebno pogađa građane Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je Hrvatska, članica EU, još uvijek najpopularnija...

Možda vas zanima i ovo