Nedjelja, 21 travnja, 2024

Ispred OHR-a danas novi protesti građana, bit će održana i sjednica PIC-a

Preporučeno

Posljednji protesti ispred zgrade OHR-a održani su 31. marta, a na njima je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.

U organizaciji neformalne grupe građana “ReSTART” danas će biti održani protesti u Sarajevu ispred zgrade OHR-a. Mirni protesti su zakazani za 16 sati i 30 minuta.

Povod protestnog okupljanja su, kako navode organizatori, secesionističke najave predsjednika entiteta RS Milorada Dodika te nezadovoljstvo potezima visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i najava korištenja bonskih ovlasti.

Upravo se čita:  Upaljen alarm: Evo u kojima dijelovima BiH se očekuje snijeg, biće i obilnije kiše

Planirano je da protesti traju dva sata.

Osim toga, danas će će biti održana i sjednica upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC). Upravo to je razlog zbog kojeg su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak pomjereni za današnji dan.

“Mikrofon neće moći koristiti već poznata lica bh. politike, ali i bilo kakva stranačka ili nestranačka organizacija koja bi ovu priliku koristila za samopromociju, već isključivo građani”, naveli su organizatori.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu još traje: Policija iznijela veću količinu dokaznog materijala

Podsjećamo, posljednji protesti ispred zgrade OHR-a održani su 31. marta, a na njima je prisustvovalo nekoliko hiljada građana. Tada su okupljeni, između ostalog, tražili i ostavku Christiana Schmidta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Srpska demokratska stranka održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju, nakon koje će biti i zvanično poznato na koji način,...

Još vijesti za vas