Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Ivana Prvulović preuzela dužnost direktorice Federalne inspekcije

Preporučeno

U svojoj dugogodišnjoj karijeri pravnice, bila je advokatica, zastupnica za patente i saradnica na zaštiti prava industrijskog vlasništva.

Ivana Prvulović preuzela je danas dužnost direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove, saopćeno je iz ove Uprave.

Ivana Prvulović rođena je 1984. godine u Sarajevu. Završila je Treću gimnaziju u Sarajevu i diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2007. godine. Osim formalnog obrazovanja, znanje je sticala i na brojnim stručnim edukacijama, konferencijama i obukama.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri pravnice, bila je advokatica, zastupnica za patente i saradnica na zaštiti prava industrijskog vlasništva. Od 2016. godine upisana je u Imenik Advokatske komore FBiH.

Upravo se čita:  Nakon što je objavljena informacija da je pas uginuo jer apotekarka nije htjela da izda protuotrov: Seruma protiv zmijskog otrova ima, ali se ne uzima u apotekama

U periodu od 2021. do 2023. godine obnašala je dužnost ministrice Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a u 2023. godini je imenovana na poziciju savjetnice ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Aktivno govori engleski i španski jezik, a posjeduje osnovna znanja iz njemačkog, talijanskog i turskog jezika.

Na poziciju direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove imenovana je Rješenjem o privremenom postavljenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove do okončanja konkursne procedure a najduže do šest mjeseci, počevši od 1.7.2024. godine, na 36. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održanoj 20.6.2024. godine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas