Srijeda, 21 veljače, 2024

Ivo Josipović ispred Predsjedništva BiH dočekan uz vojne počasti

Preporučeno

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović doputovao je dvodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

josipovic-bihPredsjednik Josipović je uz vojne počasti i izvođenje himni dviju država svečano dočekan ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Kako je najavljeno, u Predsjedništvu BiH razgovarat će se o unapređenju ekonomskih odnosa između dvije zemlje, s osvrtom na dobre i loše strane u ovoj oblasti nakon punopravnog članstva Hrvatske u EU.

Upravo se čita:  Devet novih radara će biti postavljeno u KS, osam od njih u samom gradu

Tokom drugog dana posjete, Josipović će posjetiti Brško Distrikt, te obići gradilište mosta preko rijeke Save, koji se gradi u sklopu koridora 5C i razgovarati sa čelnicima Brčko Distrikta. U poslijepodnevnim satima u utorak hrvatski predsjednik posjetit će Tuzlu i razgovarati sa čelnicima općine Tuzla i kantona Tuzla, kao i s predstavnicima Hrvata u Tuzlanskom Kantonu. Također će obići budući Hrvatski centar koji je u fazi preuređenja te upaliti svijeću ispred spomen-ploče postavljene u sjećanje na 71 mladog čovjeka poginulih u Tuzli 1995. godine na Trgu prekinute mladosti – Kapiji.

Upravo se čita:  Bećirović-Shaheen: Bosni i Hercegovini je mjesto u evroatlantskim strukturama

Na kraju posjete BiH, predsjednik Josipović prisustvovat će potpisivanju sporazuma o saradnji između Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Zagrebu.

josipovic-bih3 josipovic-bih2

(Bh-index, Foto: Fena)

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas