Srijeda, 17 travnja, 2024

Iz Europske komisije poslali poruku Bosni Hercegovini: “Vaša budućnost je u Uniji”

Preporučeno

Bosna i Hercegovina je načinila imresivne korake naprijed i pozitivna dinamika na reformskom putu mora se nastaviti. Njihova budućnost leži u Uniji."

Europska komisija (EK) ove je sedmice, preciznije 12. marta, preporučila otvaranje pregovora o pristupanju Europskoj uniji (EU) s Bosnom i Hercegovinom.

Time je, kako je najavila Ursula von der Leyen, predsjednica EK, dato zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora za članstvo Bosne i Hercegovine u ovoj uniji.

Danas, iz Europske komisije ponovo su poslali ohrabrujuću poruku našoj zemlji:

Upravo se čita:  Vučićevi emisari "pobjegli" od Komšića i Bećirovića: Jedan od njih provocirao sa tri prsta Ivicu Puljića. Pogledajte njegovu reakciju

“Ove sedmice smo preporučili Europskom vijeću da otvori pristupne EU pregovore s Bosnom i Hercegovinom.

Bosna i Hercegovina je načinila imresivne korake naprijed i pozitivna dinamika na reformskom putu mora se nastaviti. Njihova budućnost leži u Uniji.”

Ovom preporukom Bosna i Hercegovina bi 21. marta, odlukom Europskog vijeća, mogla dobiti i zvanično zeleno svjetlo za otvaranje pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas