Petak, 12 travnja, 2024

Izet kupovao dionice za 5, a prodavao za 77 KM, zaradio je 9 miliona

Preporučeno

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te mu je, istovremeno, oduzeta imovinska korist u iznosu od devet miliona KM

Nakon održanog pretresa po ukidanju oslobađajuće prvostepene presude, Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) proglasio je krivim Izeta Čorbu zbog krivičnog djela – povlaštene informacije iz Zakona o tržištu vrijednosnih papira FBiH.

Upravo se čita:  Filmsko hapšenje u Banjoj Luci: Dvije Brazilke osumnjičene za prostituciju

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te mu je, istovremeno, oduzeta imovinska korist u iznosu od devet miliona KM, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva KS.

Optuženi se tereti da je od augusta 2011. do juna 2014. godine u svojstvu izvršnog direktora i većinskog vlasnika dionica firme RFK „Valjčići“ Konjic, iskoristio povlaštene informacije iz dva pisma namjere firme NN International BV iz Nizozemske, koja je iskazala interes za kupovinu emitovanog dioničkog kapitala u RFK Valjčići.

Upravo se čita:  Dodik i Kusturica u Višegradu pjevali četničke pjesme

– Tako je optuženi u navedenom periodu kupovao dionice po cijeni od pet KM, a potom ih istoj firmi kao većinski vlasnik dionica prodao po cijeni od 77 KM. Na ovaj način stekao je protupravnu imovinsku korist u iznosu od 9.440.352 KM – navode iz Tužilaštva KS.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dini Merlinu pozlilo, po njega došla hitna pomoć: Evo šta su rekli iz njegovog tima

Brojni regionalni portali su objavili da je bh. muzičkom čarobnjaku Dini Merlinu pozlilo, što je zabrinulo njegovu publiku. Naime, na...

Još vijesti za vas