Srijeda, 21 veljače, 2024

Izetbegović: Jučer smo dobili drugačijeg Dodika, to je rezultat posjete gospodina Michela i danas sam čuo Čovića da je HNS za to da se održe izbori

Autor:Hayat.ba

Preporučeno

– Ovaj put ima da svi prisustvuju ovo je zajednička zemlja. Kazao sam mu da u zemlji žive tri konstitutivna naroda ili četiri politička. Ne treba pustiti nikoga da izbjegava obaveze – kazao je Izetbegović.

Ima par dobrih rezultata nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom.

To je kazao predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka u rezidenciji Delegacije EU U BiH – javlja Hayat.

Upravo se čita:  Igor Dodik i zvanično ušao u politiku

Prvo, vraća se fokus na evropski put BiH da radi na agendi koji će se spustiti sa 14 prioriteta i ići na nešto manje ambiciozno. Drugo, jučer smo dobili drugačijeg Dodika, to je rezultat posjete gospodina Michela i danas sam čuo Čovića da je HNS za to da se održe izbori.

Bilo je govora o tome da se radi mapa puta, prvo ove teme koje su neophodne u BiH, deblokade, bolja saradnja na EU putu, a prije sjednice Vijeća krajem juna u Briselu. I za jesen ima nekih tema koje se moraju riješiti. Kazao sam Michelu da svi moramo prisustvovati, da ne idemo na reducirani format jer on nema šanse i otvara mogućnost za špekulacije. Ovaj put ima da svi prisustvuju ovo je zajednička zemlja. Kazao sam mu da u zemlji žive tri konstitutivna naroda ili četiri politička. Ne treba pustiti nikoga da izbjegava obaveze – kazao je Izetbegović.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

Dodao je da je Michelov pristup je bio mekan i da su ga zanimali detalji.

Puno je toga znao od glavnih aktera – kazao je Izetbegović.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Vlasnici stambene zgrade u sarajevskoj ulici Hadžiabdića 15 prijavili su krađu za sada nepoznate muške osobe koja je iz...

Još vijesti za vas