Srijeda, 28 veljače, 2024

Izetbegović o brisanju “legitimnog predstavljanja”: Označeni blokatori BiH

Preporučeno

Bakir Izetbegović je pozdravio i osudu politika koje prijete teritorijalnom integritetu, jedinstvu i suverenitetu zemlje.

Nakon što je jučer kongres Evropske narodne stranke (EPP) izbacio HDZ-ov legitimnog predstavljanja iz “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini”, oglasio se i Bakir Izetbegović, lider SDA.

“Zahvaljujem se prijateljima i partnerima iz Evropske narodne stranke (EPP) što su uvažili naše argumente i u usvojenoj Rezoluciji prepoznali prave prioritete u Bosni i Hercegovini, te jasno označili političke aktere koji blokiraju demokratske procese i put naše zemlje prema Evropskoj uniji”, kazao je Izetbegović iz Rotterdama u Nizozemskoj gdje je prisustvovao 27. kongresu EPP-a.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Izetbegović je pozdravio i osudu politika koje prijete teritorijalnom integritetu, jedinstvu i suverenitetu zemlje.

“Uz jasnu poruku da bilo kakve neustavne secesionističke akcije, koje izlaze iz ustavnih i zakonskih okvira, moraju prestati kako bi se omogućilo Bosni i Hercegovini da se posveti neophodnim reformama i dalje slijedi svoju EU perspektivu”, poručio je Izetbegović.

Podsjetimo, EPP je jučer na kongresu iz “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH” izbacio HDZ-ov prijedlog legitimnog predstavljanja.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

“Oštro osuđujemo nedavne neprihvatljive poticaje kojima se stavlja pod pitanje teritorijalni integritet, jedinstvo i suverenitet zemlje. Svaka neustavna, secesionistička aktivnost, koja izlazi van ustavnog i pravnog okvira, mora prestati, dok trenutne blokade institucija moraju smjesta prestati kako bi se Bosna i Hecegovina mogla pozabaviti neophodnim reformama i dalje slijediti svoju EU perspektivu”, navodi se, između ostalog, u rezoluciji EPP-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas