Nedjelja, 25 veljače, 2024

Izgorjela bolnica u Bihaću (Foto+Video)

Preporučeno

Sinoć u kasnim satima došlo je do požara u kantonalnoj bolnici “Dr Irfan Ljubijankić”. Ogroman plamen, vidljiv i sa nekoliko kilometara, zahvatio je kantonalnu bolnicu u Bihaću, javio je abc.ba

Pripradnici vatrogasne službe su u ranim jutarnjim satima uspjeli lokalizirati požar na KB “Dr Irfan Ljubijankić”. Na sreću niko nije povrijeđen u požaru, a na licu mjesta su i dalje službe hitne pomoći, vatrogasne i policije.

Upravo se čita:  Bećirović: BiH zajedno s demokratskim svijetom izražava solidarnost s Ukrajinom

Pacijenti su smješteni po drugim odjelima i u kasarnoj “Adil Bešić” gdje će najvjerovatnije biti prebačena i jedna operaciona sala.

Hitni slučajevi iz domova zdravlja sa područja kantona usmjeravaju se u Opću bolnicu Sanski Most i bolnicu u Karlovcu. U glavnom, bolnica radi u vanrednim okolnostima ali se osoblje trudi da sve svoje zadatke obavlja u potpunosti.

Odjel Urologije je pretrpio najveću štetu, kao i odjel Kirurgije, Kirurgije 2 i Pedijatrije. Da stvar bude gora, ovi odjeli su nedavno obnovljeni. Krov na cijeloj zgradi je u potpunosti izgorio, dok su potkrovlja i gornji spratovi pretrpili znatne materijalne štete, što od požara, što prilikom gašenja.

Upravo se čita:  Ovo je najskuplji automobil uvezen u BiH, država od njega zaradila skoro 100.000 KM

Trenutno se vrši premještanje aparata, sanira se voda koja se nakupila prilikom gašenja i zbrajaju se štete.

Foto: abc.ba
Foto: abc.ba

bolnica3 bolnica2

Izvor: abc.ba

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas