Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Izlog pekare “Manja” u Sarajevu razbijen i poliven crvenom farbom

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Vlasnik lanca pekara "Manja" je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

Izlog pekare “Manja” u Džamijskoj ulici u Sarajevu razbijen je i poliven crvenom farbom nakon što je vlasnik lanca pekara “Manja” Saša Trivić izazvao revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon učestvovanja u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu.

Trivić je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

Upravo se čita:  Zbog Sanina Muse i najavljenog defilea u Brčkom, u toku policijska akcija "Ljevak" koju provodi MUP RS-a

I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako “nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao”. No, u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

U MUP-u Kantona Sarajevo nam zasad nisu mogli dati ikakve informacije o razbijenom izlogu na pekari.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas