Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Jasmila Žbanić kritikovala “Trojku”: Jesu li ovo promjene koje ste najavili? Pucali ste nam u glavu

Preporučeno

– Čestitam “Trojka”! Jesu ovo promjene koje ste najavili? Bit će zaista radikalne, ali u najgorem mogućem smislu.

Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić oštro je kritikovala novu vlast upitavši ih da li su se “opredijelili za društvo koje će biti siledžijsko, zločinačko i kriminalno što najbolje ilustruje primjer ključnih pozicija za kulturu”.

– Kultura je odraz društva, odlučujući faktor kojim je određeno kako zajednica reaguje, živi, kako se razvija. Ona je način i suština života.

Upravo se čita:  Oglasio se Duško Tošić nakon skandala o kojem je brujao region: Nisam je pipnuo, namjestila mi je

Nova vlast nam je postavila ministra kulture glavnog grada Bosne i Hercegovine koji je zlostavljač, na federalnom nivou ministricu kulture koja rehabilituje ratne zločince, a osuđenog kriminalca za direktora Instituta za intelektualno vlasništo (vrlo važnu državnu instituciju od koje zavise elementi kulture).

Ovo znači da se nova vlast opredjelila za društvo koje će biti siledžijsko, zločinačko i kriminalno što najbolje ilustruje ovaj primjer ključnih pozicija za kulturu. Čestitam “Trojka”! Jesu ovo promjene koje ste najavili? Bit će zaista radikalne, ali u najgorem mogućem smislu. Pucali ste nam u glavu – napisala je na svom Facebook profilu Žbanić.

Upravo se čita:  Suprug Šejle Zonić o uvredama na njen račun: Mnogi vide samo mržnju, bavite se realnim problemima

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas