Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Jasmila Žbanić kritikovala “Trojku”: Jesu li ovo promjene koje ste najavili? Pucali ste nam u glavu

Nemojte propustiti

– Čestitam “Trojka”! Jesu ovo promjene koje ste najavili? Bit će zaista radikalne, ali u najgorem mogućem smislu.

Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić oštro je kritikovala novu vlast upitavši ih da li su se “opredijelili za društvo koje će biti siledžijsko, zločinačko i kriminalno što najbolje ilustruje primjer ključnih pozicija za kulturu”.

– Kultura je odraz društva, odlučujući faktor kojim je određeno kako zajednica reaguje, živi, kako se razvija. Ona je način i suština života.

Upravo se čita:  Načelnica općine u BiH snimkom oduševila pratioce na Instagramu!

Nova vlast nam je postavila ministra kulture glavnog grada Bosne i Hercegovine koji je zlostavljač, na federalnom nivou ministricu kulture koja rehabilituje ratne zločince, a osuđenog kriminalca za direktora Instituta za intelektualno vlasništo (vrlo važnu državnu instituciju od koje zavise elementi kulture).

Ovo znači da se nova vlast opredjelila za društvo koje će biti siledžijsko, zločinačko i kriminalno što najbolje ilustruje ovaj primjer ključnih pozicija za kulturu. Čestitam “Trojka”! Jesu ovo promjene koje ste najavili? Bit će zaista radikalne, ali u najgorem mogućem smislu. Pucali ste nam u glavu – napisala je na svom Facebook profilu Žbanić.

Upravo se čita:  Hana Hadžiavdagić o tragediji u Sarajevu: U Srbiji narod danima protestuje. U BiH nikada neće biti bolje jer bolje narod nije ni zaslužio

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo