Srijeda, 17 travnja, 2024

Je li ovo najbolja online biografija koju ste ikad vidjeli?

Preporučeno

Pronaći posao u vremenima krize nije lak posao, pa neobični i inovativni pokušaji isticanja u masi nezaposlenih mogu imati presudan utjecaj na buduću poslovnu karijeru. To se pokazuje i na premijeru web urednika Philippea Dubosta.

photo_philDubost je završio u medijima zbog neobične prezentacije svoje biografije, kojeg su na stranici mashable.com prozvali ‘najboljom online biografijom’. Naime, Dubost je napravio ličnu stranicu iskopiravši template stranice Amazon.com, oglasivši tako samog sebe kao proizvod kojeg se može kupiti.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

Tako u ‘opisu proizvoda’ navodi svoju visinu, jezike koje govori, obrazovanje i vještine, a navodi i da ‘proizvod može biti poslan bilo gdje u svijetu’. Također, kao i na pravoj Amazonovoj stranici, ima opciju da se proizvod ‘doda u kolica za kupovinu’.

“Budući da zapošljavanje jest transakcija, sasvim je smisleno to učiniti tako da izgleda kao najveća svjetska trgovina”, piše mashable.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

Dubostovu biografiju možete pogledati ovdje.

(mashable.com)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas