Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Je li ovo najbolja online biografija koju ste ikad vidjeli?

Nemojte propustiti

Pronaći posao u vremenima krize nije lak posao, pa neobični i inovativni pokušaji isticanja u masi nezaposlenih mogu imati presudan utjecaj na buduću poslovnu karijeru. To se pokazuje i na premijeru web urednika Philippea Dubosta.

photo_philDubost je završio u medijima zbog neobične prezentacije svoje biografije, kojeg su na stranici mashable.com prozvali ‘najboljom online biografijom’. Naime, Dubost je napravio ličnu stranicu iskopiravši template stranice Amazon.com, oglasivši tako samog sebe kao proizvod kojeg se može kupiti.

Upravo se čita:  Komšije tužile ženu jer joj je sin lupao po parketu. Sud odlučio: Stan nije javno mjesto

Tako u ‘opisu proizvoda’ navodi svoju visinu, jezike koje govori, obrazovanje i vještine, a navodi i da ‘proizvod može biti poslan bilo gdje u svijetu’. Također, kao i na pravoj Amazonovoj stranici, ima opciju da se proizvod ‘doda u kolica za kupovinu’.

“Budući da zapošljavanje jest transakcija, sasvim je smisleno to učiniti tako da izgleda kao najveća svjetska trgovina”, piše mashable.

Upravo se čita:  Doktor i medicinska sestra imali odnose u Hitnoj, šokirani pacijenti sve snimali

Dubostovu biografiju možete pogledati ovdje.

(mashable.com)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo