Srijeda, 17 srpnja, 2024

Jezivo ubistvo bosanskog zlatara Sulje D. (46) u Njemačkoj: Beživotno tijelo pronađeno iza pulta

Preporučeno

46-godišnji Suljo D., draguljar bosanskog porijekla, ubijen je prošlog ponedjeljka na jeziv način u svom dućanu u berlinskom Baumschulenwegu.

SoljoD

Vrata su bila zaključana, a lokalna policija je utvrdila da je zlatara opljačkana.
Policiju je alarmirao Suljin prijatelj, koji je bio zabrinut zbog čega mu se 46-godišnjak nije javljao, a trebali su obaviti jedan manji posao. Alarmirani su vatrogasci, na lice mjesta je upućena i služba hitne medicinske pomoći, no Bosancu iz Srebrenice na privremenom radu u Njemačkoj nije bilo spasa.
Pronađen je iza pulta, upucan u glavu! Bio je to veliki šok za njegovu suprugu, kćerku i dva sina koje je ostavio iza sebe. O njihovom stanju se sada brinu lokalne vlasti.
Ono što je istražitelje zbunilo je pozadina i motiv ubistva. Na lice mjesta su upućeni forenzičari kako bi prikupili sve tragove. Čini se da počinitelj zločina nije ušao na glavna vrata koja su zaštićena sa više sustava, uključujući alarmne. Pretpostavlja se da je ubica ušao kroz sporedna vrata u hodniku, te da je na isti način i napustio mjesto zločina. Naime, moguće je da je pljačka bila samo način da se prikrije pravi motiv zločina.
Istražitelji sumnjaju da bi ovaj zločin mogao biti povezan sa nedavnim također nerazjašnjenim ubistvom simpatičnog 73-godišnjaka, Geronta D., koji se bavio otkupom starog novca, medalja i sličnih kolekcionarskih stvari.

Izvor: Doznajemo.com

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas