Subota, 20 travnja, 2024

Još brže do Neuma: Pogledajte kako izgleda novoizgrađena obilaznica kod Stoca

Preporučeno

Ova dionica prolazi kroz bivšu industrijsku zonu u Stocu. Duga je oko 1.300 metara. Na njoj su izgrađena tri kružna toka, kao i jedan most preko rijeke Bregave.

Asfaltiranjem posljednjeg od tri kružna toka, u potpunosti je završena izgradnja obilaznice kod Stoca, na magistralnog cesti Stolac-Neum. Preostalo je još da se iscrta horizontalna signalizacija na ovom dijelu ceste Stolac-Neum, kako bi ona bila u cijelosti završena. Kako nam je kazao direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić, i ovaj završni dio posla će biti gotov u narednim danima.

Upravo se čita:  Nakon rekordno toplog aprila: Krajinović otkriva kada se vraćamo u zimsku opremu

Iako je prvobitno bilo planirano da svi radovi budu gotovi do 1. septembra, došlo je do manjeg kašnjenja, od oko dvije sedmice.

Zahvaljujući ovoj dionici put ka Neumu će biti vremenski još kraći. Naime, zahvaljujući ovoj zaobilaznici izbjegnuto je kretanje kroz centar Stoca, što je stvaralo gužve u samom gradu, ali i usporavalo vožnju ka Neumu.

Upravo se čita:  Uočena velika policijska kolona na autoputu kod Sarajeva, poznato je kuda su se uputili

Ova dionica prolazi kroz bivšu industrijsku zonu u Stocu. Duga je oko 1.300 metara. Na njoj su izgrađena tri kružna toka, kao i jedan most preko rijeke Bregave.

Da bi u potpunosti bila završena cesta Stolac-Neum poptrebno je da još bude izgrađena dionica Stolac-Drenovac, u dužini od oko osam kilometara. Izgradnja ove dionice je trenutno u fazi projektovanja i revizije projekta.

Upravo se čita:  Okupljaju se Dodikove pristalice: Ovo su trenutni prizori iz Banje Luke

Pogledajte kako iz zraka izgleda nova obilaznica kod Stoca.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas