Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Još jedan “grad bolesnik” u BiH: Zatvoreni poslovni subjekti koji su bili simboli ove općine

Preporučeno

"Možda je vrijeme da se svi zajedno zapitamo što možemo učiniti kako bismo podržali lokalne preduzetnike, stvarajući održivu ekonomiju i jačajući zajednički osjećaj pripadnosti”, piše Gornjivakuf.com.

Početkom 2024. godine, Gornji Vakuf-Uskoplje se suočio s gubitkom nekoliko poslovnih subjekata koji su bili integralni dio lokalne zajednice.

Pekara “Ljulji”, Ćevabdžinica “Remi” i Butik “Clasic” zatvorili su svoja vrata, ostavljajući prazninu u gastronomskoj i modnoj ponudi grada. Neki od ovih objekata smatrali su se simbolima ovog gradića.

“Ovo zatvaranje postavlja važno pitanje: koliko smo svi doprinijeli ovim negativnim promjenama i šta možemo učiniti kako bismo ih spriječili u budućnosti? Lokalna zajednica sada mora razmotriti kako podržati vlastite poslovne subjekte i očuvati identitet grada. Možda je vrijeme da se svi zajedno zapitamo što možemo učiniti kako bismo podržali lokalne preduzetnike, stvarajući održivu ekonomiju i jačajući zajednički osjećaj pripadnosti”, piše Gornjivakuf.com.

Upravo se čita:  Lidija poslije šest godina upoznala roditelje svoje donorke Lejle

Ovo je trenutak za zajedničko razmišljanje i akciju kako bismo spriječili daljnje zatvaranje objekata u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Ujedinjeni naporima možemo očuvati bogatstvo naše zajednice i stvoriti pozitivan put prema budućnosti, navodi ovaj lokalni portal.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas