Subota, 2 ožujka, 2024

Još loših vijesti s tuzlanskog aerodroma: Odustala i zamjena za Wizz Air

Preporučeno

Kako je i Trade Air prije mjesec dana odbio Aerodrom Tuzlu, sada je istinski veliko pitanje hoće li aerodrom naći zamjenu za letove Wizz Aira ili će mu broj putnika pasti na 150.000 do 170.000 putnika godišnje.

Air Montenego neće letjeti iz Tuzle. To je za “Zamaaero” rekao Mark Anžur, direktor kompanije. Kompanija je vratila sve slotove i otkazala letove.

“Zamaaero” navodi da je iznašao rješenje za letove prema Evropi preko jedne evropske kompanije koje je htjela dati svoj callsign i spojila je Air Montenegro, tu kompaniju i Aerodrom Tuzlu.

Upravo se čita:  Ryanair podiže cijene karata!?

Nažalost, isto nije bilo isplativo za realizaciju. Kako je i Trade Air prije mjesec dana odbio Aerodrom Tuzlu, sada je istinski veliko pitanje hoće li aerodrom naći zamjenu za letove Wizz Aira ili će mu broj putnika pasti na 150.000 do 170.000 putnika godišnje.

Podsjetimo da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala odobrenje avio-operatoru iz Crne Gore za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske. Letovi su trebali polaziti sa aerodroma u Tuzli i Mastrihtu za Nizozemsku, te iz Tuzle i Istanbula za Tursku.

Upravo se čita:  Šta je uzrok velikog pada prihoda najvećeg proizvođača jestivog ulja u BiH?

BHDCA je kontaktirala države EU radi potvrde dezignacije, a pozitivno su odgovorile Nizozemska i Turska, Švedska, Danska, Austrija i Njemačka su dale negativne odgovore.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas