Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Još ništa od nižih cijena goriva: Ukidanje akciza nije ni stiglo na dnevni red

Preporučeno

Snježana Novaković-Bursać obrazlaže da u prijedlogu nema ništa novo i da se radi isključivo o pokušaju opozicije da Predstavnički dom BiH napravi urgenciju prema Domu naroda i da ubrza odluku o eventualnom ukidanju akciza.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio prijedlog poslanika Saše Magazinovića (SDP) i Branislava Borenovića (PDP) da se na dnevni red sjednice uvrsti inicijativa koja se odnosi na poziv Domu naroda BiH na ukidanje akciza na naftu i naftne derivate na period od šest mjeseci.

Upravo se čita:  Nešić oduševljen dolaskom Sticza na mjesto komandanta EUFOR-a

Dok iz opozicije osuđuju odbijanje prijedloga, čiji je cilj bio smanjenje negativnih efekata inflacije, jer nije bilo neophodne entitetske većine, predstavnici iz vladajućih stranaka poručuju da ovaj prijedlog nije imao nikakvog efekta i da Dom naroda sam mora da donese odluku o eventualnom ukidanju akciza.

Snježana Novaković-Bursać, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, glasala je protiv ovog prijedloga.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

Obrazlaže da u prijedlogu nema ništa novo i da se radi isključivo o pokušaju opozicije da Predstavnički dom BiH napravi urgenciju prema Domu naroda i da ubrza odluku o eventualnom ukidanju akciza.

“Dom naroda ima svoju proceduru i odlučiće u adekvatnom trenutku o tome. Ovo je samo bio pokušaj da se o tome priča, naravno na koje opozicija ima pravo. Oni nisu predložili nikakvu novu ideju, već samo da se ubrza procedura u Domu naroda”, kazala je Novaković-Bursać za “Nezavisne novine”.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas