Subota, 20 srpnja, 2024

Kad smo zimu, možemo preskočiti i proljeće: Ove sedmice stižu ljetne temperature, čak i do 30 stepeni

Preporučeno

Od petka do ponedeljka, očekuje se stabilnije vrijeme uz više sunčanih perioda.

Prema stranici BHmeteo, narednih dana očekuje se naglo zatopljenje, s temperaturama koje će lokalno doseći čak 30°C. U zadnja dva dana marta će biti i prve ovogodišnje ljetne temperature zabilježene širom Bosne i Hercegovine. Ovaj topli talas pratiće povremeno pojačan južni vjetar.

Međutim, kako se radi o južini, ne treba očekivati značajniju stabilizaciju vremena u narednom periodu. Već sutra novo naoblačenje donosi lokalne kiše, dok bi u srijedu i noći na četvrtak moglo doći do lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Padavine će se najviše zadržati u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne, dok se u ostalim krajevima očekuje manje padavina uz duže sunčane intervale. Vjetar će ponovo biti u jačanju, s jakim udarima širom zemlje.

Upravo se čita:  Planirate vikend provesti na moru: Ovo su manje poznati granični prijelazi gdje su zadržavanja minimalna

Od petka do ponedeljka, očekuje se stabilnije vrijeme uz više sunčanih perioda. Dnevne temperature će se kretati od 19°C do 25°C, s najtoplijim temperaturama na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne, gdje bi moglo biti i do 29°C.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas