Nedjelja, 25 veljače, 2024

Kajganić: Vasvija Vidović lišena slobode, pokušala iznijeti telefon iz prostorija SIPA-e

Autor:N1

Preporučeno

Između ostalog, objasnio je i zbog čega su uhapšeni predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e, Osman Mehmedagić.

Predsjednik Suda Bosne i Hercegovine, Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić privedeni su jučer. O detaljima akcije danas na konferenciji za medije govori Milanko Kajganić, glavni državni tužilac.

Kajganić je na konferenciji za medije kazao nove detalje o aktivnosti koje su provedene tokom jučerašnjeg dana, ali i potvrdio navode da je privedena i Vasvija Vidović.

Upravo se čita:  Građani za 24 sata skupili novac da se plati kazna Sarajlijama koji su uništili ploču zločincu Mladiću

Između ostalog, objasnio je i zbog čega su uhapšeni predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e, Osman Mehmedagić.

“Dvojica osumnjičenih dokazima prikupljenim su počinila krivična djela zloupotrebe službenog polaožaja, nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i zaposlene radnike Tužilaštva BiH prilikom provođenja istražnih radnji Tužilaštva BiH i Suda BiH. Nema dokaza da su vršene prisluškivanja prema političkim ličnostima, partijama. Provjerit ćemo sve informacije”, kazao je Kajganić.

Upravo se čita:  Koja je razlika između "tatinog" i "radničkog" djeteta: Sarajevski profesor geografije objasnio na jednostavnom primjeru zašto smo siromašni

Potom je potvrdio da je uhapšena Vasvija Vidović, poznata bh. advokatica.

“Lišena slobode što postoji sumnje krivičnog djelo sprečavanje dokazivanja. Lica lišene slobode bit će predata postupjaućem tužilacu, koji će nakon ispitivanja odlučiti o daljim koracima na osnovu sadašnjeg spisa i na osnovu dokaza. Tužilac podnijet će prijedlog za određivanje pritvora do mjesec dana za sve osumnjičene”, kazao je.

Upravo se čita:  Preminuo poznati doktor Hamza Žujo, radio i na slučaju Memić

Pojasnio je i zbog čega je Vidović privedena.

“Vidović pokušala da jedan telefon, iznese iz prostorija SIPA-a. Lišena je slobode i tužioc će odlučiti da li će ići i prema njoj sa mjerom pritvora”.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas