Četvrtak, 18 travnja, 2024

Kako će Vučić objasniti Putinu glasove iz Srbije? Njegov protukandidat osvojio čak 67,42 posto glasova

Preporučeno

Putin je, osim u BiH, "pobijedio" još i u Sjevernoj Makedoniji. osvojio je 88,10 posto glasova, dok je 5,71 posto Rusa koji žive u toj zemlji glasalo za Davankova.

Vladimir Putin osvojio je i peti predsjednički mandat na izborima u Rusiji. Protivkandidati su mu bili Vladislav Davankov kandidat stranke Novi ljudi, koja je po stavovima bliska Putinovoj politici, ultranacionalista Leonid Slucki iz Liberalno-demokratske partije Rusije i Nikolaj Karitonov iz Komunističke partije.

Od početka je bilo jasno da su svi kandidati, osim Putina, samo sporedni likovi u ovoj priči. Ipak, zanimljiva je analiza kako su glasali Rusi koji žive u zemljama regiona.

Upravo se čita:  Escobar sa Fortom: Problem BiH nije etnički, nego se ogleda u sistemskoj korupciji

U BiH je Putin odnio ubjedljivu pobjedu sa osvojenih 77,2 posto osvojenih glasova Rusa koji borave u našoj zemlji. Davankov je osvojio 15,82, Sluckij 3,16, a Karitonov mizernih 1,5 posto glasova.

Zanimljivo je da su Rusi koji žive u Srbiji i Crnoj Gori glasali većinom za Davankova. U Srbiji je Davankov osvojio 67,42 posto glasova naspram Putinovih 10,84, a u Crnoj Gori 68,89 naspram Putinovih 8,41 posto. Ostala dva kandidata su u obje države osvojili između jedan i dva posto glasova.

Upravo se čita:  Vučićevi emisari "pobjegli" od Komšića i Bećirovića: Jedan od njih provocirao sa tri prsta Ivicu Puljića. Pogledajte njegovu reakciju

Putin je, osim u BiH, “pobijedio” još i u Sjevernoj Makedoniji. osvojio je 88,10 posto glasova, dok je 5,71 posto Rusa koji žive u toj zemlji glasalo za Davankova. Ostala dva kandidata su u Sjevernoj Makedoniji dobili po manje od jedan posto glasova.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec dana bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu...

Još vijesti za vas