Utorak, 16 srpnja, 2024

Kako “operiraju” lopovi na Bjelavama: Munjevita reakcija MUP-a KS, kradljivci “pali” u ruke policije

Preporučeno

Nedaleko od ugostiteljskog objekta uočili su lopove te su ih presreli i zadržali do dolaska policijske patrole i njihovog hapšenja.

U sarajevskom naselju Bjelave danas su “pali” lopovi, nakon što su prehodno provalili i opustošili ugostiteljski objekat, saznaje portal Oslobođenje.ba.

Radi se o J. A. (41) i A. S. (44), obojica iz Sarajeva.

Sve je počelo oko 12 sati, kada su lopovi provalili u ugostiteljski objekat “Mehana” na Bjelavama. Kako saznaje navedeni medij, ključnu ulogu je odigrala jedna građanka, koja je prijavila policiji da je primjetila sumnjive osobe.

Upravo se čita:  U Mostaru izmjereno blizu 50 stepeni u hladu, građani spas od vrućina traže u rijekama i bazenima

Velike zasluge idu i na račun Kriminalističke policije Policijske uprave centar, čiji su pripadnici bili na terenu u blizini mjesta krađe.

Nedaleko od ugostiteljskog objekta uočili su lopove te su ih presreli i zadržali do dolaska policijske patrole i njihovog hapšenja.

Prema našim saznanjima, istražitelji i policajci su pronašli ukradene predmete. Među plijenom je bilo oko 30 skupocijenih pića i laptop.

Upravo se čita:  Povratnika Mehdina zadesila nedaća: Uginula mu krava od koje je živjela njegova porodica

Isti portal je u posjedu snimka na kojem se vide kradljivci kako se sa plijenom udaljavao sa mjesta krađe, a možete ga pogledati OVDJE.

I ovaj slučaj je pokazao koliko je bitna saradnja građana i policije, ali i pravovremena reakcija pripadnika MUP-a KS, piše Oslobođenje.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas