Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Kalabuhov izjavom naljutio Izetbegovića, lider SDA poručio ruskom ambasadoru: Drsko je to što radi

Preporučeno

Izetbegović je izjave ruskog ambasadora nazvao flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentarisao je izjavu ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova koji je kazao kako bh. građani trebaju razmisliti da li im je potrebno članstvo u Evropskoj uniji.

Lider SDA je takve izjave ruskog ambasadora nazvao flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Vučić se obratio Ambasadi SAD u Sarajevu: Zanima ga imovina države BiH

On je ovo rekao u intervjuu za Nacional, gdje je u opširnoj analizi govorio o političkoj situaciji u našoj zemlji sa posebnim fokusom na odnose Bošnjaka i Hrvata u kontekstu neuspješne izborne reforme.

– BiH se opredijelila za članstvo u EU i u NATO-u, i to konsenzusom u kojemu su sudjelovali i predstavnici Srba iz Republike Srpske. Konkretno, Dodikovi ljudi, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). To su naše državne strategije, službeni dokumenti BiH, koje provodimo. Čak je i drsko da ambasador to komentira, a kamoli da negira ta naša opredjeljenja, rekao je Izetbegović.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

Izjava Igora Kalubuhova samo je nastavak kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje, a sada Rusi pokušavaju opstruisati i euroatlantski put naše zemlje.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas