Petak, 14 lipnja, 2024

Kalabuhov optužio Zapad i NATO, a Dodik Sarajavo za saradnju s kvislinzima

Autor:N1

Preporučeno

“Rusija je preventivno odbila agresiju. Mi se borimo ne samo protiv fašizma, nego protiv jednopolarnog svijeta”, zaključio je ruski ambasador pravdajući napad na Ukrajinu.

Obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Banjaluci prisustvovao je ambasador Ruske federacije u BiH Igor Kalabuhov.

“Danas je Dan pobjede nad fašizmom, dan ponosa i tuge. Taj praznik je bio, jeste i biće sveti za ruski narod. Praznik koji ujedinjuje ruski i srpski narod, koji su najviše stradali, borili se samostalno protiv fašizma”, rekao je u uvodu.

Dodao da se neće odustati od ljubavi prema otadžbini i vjeri, da će nastaviti poštovati podvig predaka.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

Kritikovao je Zapad:

“U velikom broju država Zapada odlučili su da ukinu hiljadugodišnje vrijednosti. Raspirivanje rusofobije. Možemo se zaštiti samo povratku korijenima”, kaže Kalabuhov.

Uprkos svim nesuglasicama u međunarodnim odnosima, ističe, Rusija je u decembru prošle godine pozvala Zapad na iskreni dijalog. Po Kalabuhova “Sve je bilo uzalud”.

“Rusija je preventivno odbila agresiju. Mi se borimo ne samo protiv fašizma, nego protiv jednopolarnog svijeta”, zaključio je ruski ambasador pravdajući napad na Ukrajinu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik govor je počeo minutom ćutnje za žrtve dva masakra u Srbiji. Odao je počast borcima za narodnu slobodu, koji su časno branili svoj narod.

Upravo se čita:  Vučić se obratio Ambasadi SAD u Sarajevu: Zanima ga imovina države BiH

“Srpski narod je bio masovan u NOR-u. Od svih partizana 80% su Srbi. Oni su bili vezani za slobodu svoga doma, kuće, Kozare, Prosare, Hercegovine, Romanije.”

Kaže da je 1928. godine krenula satanizacija Srba, te da se krenulo u borbu protiv “srpske hegemonije”. Ističe da nije baš sve tačno što su on i njegova generacija učili u školi. Bratstvo i jedinstvo za njega je floskula:

Upravo se čita:  Nikšić: Dodikovo razdruživanje proslijedit ću Tužilaštvu BiH

“Srbi du imali još jedan pokret koji se borio za slobodu i protiv fašizma, ne smijemo da okrećemo glavu od toga. Tamo gdje su većinski bili Srbi tamo je dizan ustanak protiv fašizma. Drugi su bili uz kvislinške organizacije na početku rata”, kaže Dodik.

“Sarajevo koje je tada imalo tri gradonačelnika”, optužio je Dodik za slanje vagona s ljudima u Jasenovac. Kaže da je u jednom od tih vagona nastala pjesma Đurđevdan.

Pomenuo je stratišta Garavice, Milića Gaj, Donju Gradinu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je majka koja je pretukla nastavnicu biologije jer je njenom sinu zaključila dvojku: Porodica joj posjeduje hotel, poznata je po incidentima

Majka učenika koja je krvnički pretukla nastavnicu biologije u O. Š. "Jovan Dučić", A. R. (32), bivša je odbojkašica...

Još vijesti za vas