Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Karadžićev saradnik u “VIP Velikom bratu”

Preporučeno

Portale u regionu jučer je preplavila informacija da je Slavko Labović, ukućanin nove sezone “VIP Velikog brata” i danski glumac-amater crnogorskog porijekla, bio lični povjerenik Radovana Karadžića za Dansku u vrijeme dok se tada najpoznatiji haški bjegunac skrivao od pravde.

labovic100

Jedina krivica

– Pouzdano znam da se Karadžić dobro osjeća i fizički i psihički i da mu je moral na zavidnom nivou. On se apsolutno nikoga ne boji zato što ga čuvaju prave patriote koji će se do posljednjeg boriti da ga odbrane. Zapadne sile se neće usuditi da pokrenu svoje specijalce ako nisu sto odsto sigurne da će akciju izvesti bez ljudskih gubitaka. Svjesni su toga, ali nisu svjesni onoga šta može da uslijedi poslije eventualnog hapšenja – kazao je Labović u septembru 2001. godine za “Glas javnosti”, koji se tada predstavio kao lični povjerenik ratnog zločinca Karadžića za Dansku.

Upravo se čita:  Tanja Savić sa 11 godina mlađim Muhamedom i sinovima iz prvog braka uživa na ljetovanju: "Nije to samo mamin dečko, to je njihov 'stepi'"

Labović je za danske novine “Ekstra Bladet” tvrdio da se tokom Karadžićevog skrivanja s njim u nekoliko navrata čuo telefonom, ali da više detalja ne smije otkriti, da bi nedugo zatim kazao da je vijest o Karadžićevom hapšenju najgora i najtužnija koju je ikad čuo u životu.

Dio teksta iz "Glasa javnosti" iz 2001. godine
Dio teksta iz “Glasa javnosti” iz 2001. godine

Dodao je da je Karadžićeva jedina krivica što se borio da “Srbi u BiH ne dožive sudbinu Srba u Hrvatskoj”.

Kuća na Košutnjaku

– Karadžić nije počinio nikakve zločine za koje ga terete. Borio se za svoju religiju, domovinu i narod. Karadžić je simbol za svoj narod. Njegovi ciljevi i snovi bili su da Srbi žive u miru. Protivio se tome da Srbi žive na muslimanskoj teritoriji. Zbog toga je tragedija da je uhapšen – kazao je Labović, dodajući da sumnja u pravičnost suđenja Karadžiću te da smatra da će presudu protiv njega, koju su kreirali SAD i NATO, “muslimani upotrijebiti za prisilno integriranje Srba u muslimansku zajednicu”.

Upravo se čita:  Brena i Boba otvorili vrata vile u Majamiju od 18 miliona dolara

Kontaktirali smo i producentsku kuću “Emotion”, koja je nosilac projekta “VIP Veliki brat”, koji u našoj zemlji emitiraju televizije OBN i BN.

– Ne zanima nas nešto što je neki učesnik izjavljivao prije 12 godina. Mi odgovaramo za ono što se dešava u kući na Košutnjaku. On to nije kazao u “VIP Velikom bratu”. Da se to dogodilo u našem šouu realnosti, odmah bismo reagovali. Sigurno je da bismo sankcionisali njegov postupak, ali ovako ostaje – rekli su nam jučer iz producentske kuće “Emotion”.

Upravo se čita:  Evo koliko je visok Đani: Ostat ćete u čudu kada pročitate koji broj cipela nosi

Komentar OBN-a

Na naš upit da nam daju komentar o skandalu u šouu realnosti, iz pres-službe OBN-a dobili smo kratko saopćenje. U njemu stoji da je “ova televizijska kuća samo otkupila pravo emitiranja ‘VIP Velikog brata’ i da producentska kuća ‘Emotion’ stoji iza ovog projekta”.

Izvor: Dnevni avaz

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas