Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Karić komentarom “potopila” Bradaru: Sarajevo više ništa i nikome ne treba dokazivati

Preporučeno

– Sarajevo više ništa i nikome ne treba dokazivati, napisala je Karić.

Predsjednica FBiH Lidija Bradara odlučila je “soliti pamet” Sarajevu. Predsložila je da se u Sarajevu izgradi spomenik HVO brigadi Kralj Tvrtko, nazivajkući tu izgradnju “testom za multietničko sarajevo.

Radi se o istoj Lidiji Bradari koja druguje sa ratnim zločincem Dariom Kordićem, tvrdeći kako je on, time što je odležao kaznu, prestao biti tarni zločinac. Time je Bradara otvoreno ponizila sve žrtve Kordićevih “bojovnika”, uključujući i 116 civila ubijenih u selu Ahmići, među kojima je bilo i 11 djece. Ta i takva Bradara je odlučila da postavlja nekakve testove za Sarajevo.

Upravo se čita:  Mehmedović napušta SDA? Najavio osnivanje nove stranke i otkrio dio naziva

Pri tome, da se samo malo potrudila da se informiše, znala bi da od maja prošle godine u Sarajevu postoji spomenik HVO brigadi Kralj Tvrtko. Na ovu činjenicu podsjetila ju je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

– Predsjednica Federacije Lidija Bradara je pozvala na izgradnju spomenika poginulima pripadnicima HVO brigade Kralj Tvrtko i naglasila da je to istinski test multietničkog Sarajeva. Ovom prilikom ću podsjetiti da je Grad Sarajevo spomenik postavio u maju prošle godine.

Upravo se čita:  Iz RS-a pozivaju na hapšenje Zukana Heleza!

Sarajevo je položilo sve ispite ljudskosti, pravde i humanosti, pitanje je hoće li i kada te ispite položiti i ostali? Sarajevo više ništa i nikome ne treba dokazivati, napisala je Karić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo