Subota, 10 lipnja, 2023

Kasumović: Više nećemo biti dio većine u ZDK

Nemojte propustiti

Kasumović je najavio kako će njegova stranka održati hitnu sjednicu na kojoj će donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad više neće biti dio većine u Zeničko-dobojskom kantonu, objavio je danas predsjednik te stranke Fuad Kasumović. On je najavio kako će njegova stranka održati hitnu sjednicu na kojoj će donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

Upravo se čita:  Nikšić ostaje predsjednik SDP-a

“Iako su svoje izborne kampanje zasnivale na pričama o otkrivanju i osudi kriminala, stranke SDA, SDP, DF i HDZ za koje se ispostavilo da su nova koaliciona većina u Skupštini ZDK podržale su danas Izvještaj o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, na čijem je čelu Omer Škaljo, a koji kako cjelokupna javnost zna obiluje brojnim nepravilnostima i nezakonitostima.

Upravo se čita:  Zajednička sjednica u Banja Luci: Vlade RS i FBiH usaglasile sedam zaključaka

Na ovaj način ove stranke su i same potvrdile da učestvuju u prikrivanju tih nezakonitosti. Zahvaljujem se strankama Narod i Pravda, Naša stranka, kao i zastupnici Almini Sivić, koje su održale zakletvu datu prilikom konstituisanja novog saziva Skupštine ZDK i koje će svoje djelovanje nastaviti za dobrobit zajednice i svih građana u ZDK”, objavio je Kasumović.

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo