Četvrtak, 18 travnja, 2024

Kazne do 100.000 KM za nepodnošenje godišnje prijave poreza

Autor:Agencije

Preporučeno

Propisani obrasci, kao i uputstvo o korištenju elektronskih servisa nalaze se na web stranici Porezne uprave Federacije BiH

Porezna uprava Federacije BiH podsjeća porezne obveznike građane, poduzetnike i pravna lica da je krajnji rok za podnošenje Godišnje prijave poreza na dohodak (Obrazac GPD-1051) za 2023. godinu 1. april 2024. godine. Prijave poreza na dobit za porezne obveznike čiji je porezni period kalendarska godina trebaju se predati do 29. marta 2024. godine.

Upravo se čita:  U TK moguće nove mjere: Kazna za one koji udjeljuju novac prosjacima

Za nepodnošenje Godišnje prijave poreza na dohodak (Obrazac GPD-1051) u propisanom roku za fizičko lice propisana je novčana kazna u iznosu od 300 do 3.000 KM. Kazne za privredna društva i druga pravna lica su od 3.000 KM do 100.000 KM.

Propisani obrasci, kao i uputstvo o korištenju elektronskih servisa nalaze se na web stranici Porezne uprave Federacije BiH – http://www.pufbih.ba.

Upravo se čita:  Danas je u BiH luksuz izgledati pristojno: Porodici za šišanje mjesečno treba 100 KM!?

– Pozivamo Vas da izvršite zakonom propisane obaveze i podnesete porezne prijave u propisanom roku. Za svaku prijavu koju Porezna uprava Federacije BiH mora sačiniti u ime poreznog obveznika propisana je novčana kazna u iznosu od 500 do 50.000 KM – saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec dana bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu...

Još vijesti za vas