Srijeda, 28 veljače, 2024

Kćerka ubijenog Dobojlije Saše Kulišića o svojoj polusestri koja ga je navodno trovala: “Od nas četvoro, tata je nju najviše volio”

Preporučeno

Tamara Kulišić, najstarija kćerka Saše Kulišića, koji je 30. januara brutalno ubijen u Doboju, već danima je u šoku i pokušava da shvati kako je preko noći ostala bez oca.

Vijest o hapšenju Sašine supruge Andree, njenog navodnog ljubavnika Dražena, kao i Tamarine maloljetne polusestre, zbog sumnje da su planirali i izvršili zločin, Tamaru užasava do srži. Kako kaže, ne može da povjeruje da su ljudi koji su Saši bili najbliži skovali plan da ga ubiju.

Posebno je potresa to što Sašinu stariju kćerku iz drugog braka, odnosno Tamarinu polusestru, sumnjiče da je već duže vrijeme oca trovala i drobila mu lijekove u pića.

– Mala mi nije jasna, znam kako će zvučati… Ali, od nas četvero, tata je nju najviše volio. Imala je sve što je poželjela, svuda ju je sa sobom vodio. I da mu ovo uradi… Da mu ovako vrati… Da mu stavi one silne lekove u limunadu, onesposobi ga, da potom njima otključa vrata i omogući im da ga ubiju – priča Tamara vidno potresena.

Upravo se čita:  Nezapamćena tragedija u Gornjim Karajzovcima kod Gradiške: Otac kamionom usmrtio 5-godišnjeg sina

Nakon što su se Tamarina majka i Saša razveli, Tamara je pet godina živjela sa ocem, da bi se potom vratila kod majke. Sa Sašom se nije čula na dan ubistva, ali i kada su razgovarali posljednji put, kaže da ništa nije slutilo šta će se dogoditi.

Sa osumnjičenom Andreom, ali i kćerkama koje je Saša dobio u drugom braku, Tamara je imala “korektan odnos”, kako kaže, zbog tate, piše Telegraf.rs.

Ubistvo je cijelu porodicu potreslo do srži. Tamarin brat, koji je od nje mlađi dvije godine, ne može da se oporavi od šoka.

Ja još nekako sve ovo izbacujem, pričam… Ali on ne, on šuti i tuguje. Inače, strašno liči na tatu, svi ga zovu mali Saša… Teško je i babi i djedu, tatinim roditeljima, baba plače ne prestaje, a djed sjedi i tuguje… Djed i ja smo slični, mi teško plačemo. Ali ja sam se sad isplakala kao nikad u životu – kaže sagovornica dok joj se oči ponovo pune suzama, piše Telegraf.

Upravo se čita:  Majka učenika iz škole na Šipu: Nastala je vriska i haos, oponašao je lika iz igrice i govorio “ja sam lud”

Otkriva i da su i drugi članovi porodice davali iskaz povodom ovog tragičnog događaja, te dodaje da zbog istrage sad ništa ne može više da kaže.

O danima koji slijede ne zna šta da kaže…

– Puna sam tuge, bijesa – kaže Tamara i dodaje: “Najgore će biti onoj drugoj, najmlađoj kćerki. Ona ima samo osam godina, ona i ne shvata šta se dogodilo”.

Podsjetimo, Saša je pronađen mrtav 30. januara u šumi pored izletišta Preslica kod Doboja, vezanih ruku i nogu, sa brojnim ubodnim ranama po tijelu. Sumnja se da je već neko vrijeme bio na meti supruge i kćerke (14) te da su ga trovale lijekovima.

Upravo se čita:  Mulo (88) osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Sabrije Fazlovića

Dan prije nego što je ubijen kćerka (14) je, kako se sumnja, u dogovoru sa Andreom i Draženom izdrobila tablete tati u limunadu. Kada je Saša omamljen zaspao, pozvala ih je da ih o tome obavijesti, ostavljajući otključana vrata kuće, kako bi mogli nesmetano da uđu.

Po dolasku Andrea i Dražen su, kako se sumnja, djevojčici rekli da ode u dnevnu sobu i zatvori vrata. Omamljenog Sašu su u spavaćoj sobi pretukli do krvi, vezali mu kanapom ruke i noge, a lice su mu oblijepili sivom selotejp trakom. Potom su ga ubacili u automobil i odvezli u šumu, gdje je dobio četiri uboda oštrim predmetom u predijelu stomaka. U šumi je ostavljen da umre…

Nedugo nakon što je tijelo pronađeno, policija je uspjela da locira Dražena i uhapsi ga, a potom je u Banjoj Luci uhvaćena i Andrea. Dan nakon ubistva privedena je i maloljetna kćerka. Svima je određen pritvor.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas