Srijeda, 24 travnja, 2024

KCUS zapošljava veliki broj radnika na neodređeno vrijeme: Saznajte ko ima prednost

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Kako se navodi u Odluci, za navedene radnike ustanova ima osigurana finansijska sredstva.

Vlada Kantona Sarajevo dala je početkom februara saglasnost Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme velikog broja radnika, piše Faktor.

Prošlog mjeseca iz KCUS-a je saopćeno u ovoj medicinskoj ustanovi trenutno nedostaje mnogo kadrova, kako medicinskog tako i nemedicinskog.

Između ostalih radnih mjesta, data je saglasnost za kliničkog psihologa (Klinika za psihijatriju), specijalistu medicinske fizike u radioterapiji (Služba za zaštitu od zračenja i medicinsku fiziku), vodoinstalatera (TS – Građevinska služba), dva vozača specijalnog sanitetskog vozila (SZS – Služba transporta), skladištara, referenta za ljudske resurse (Služba za ljudske resurse), nosače bolesnika, pralju laboratorijskog posuđa.

Upravo se čita:  Na Bjelašnici jutros minus 6 stepeni: U BiH najavljen novi snijeg, evo kada se očekuje

Kako se navodi u Odluci, za navedene radnike ustanova ima osigurana finansijska sredstva.

Napominje se da prioritet u zapošljavanju imaju lica utvrđena u članu 23. Zakona o dopunskim pravima boraca – branitelja BiH, odnosno prednost imaju članovi porodica šehida, poginulih, umrlih i nestalih branioca, ratnih vojnih invalida…

U nastavku pogledajte za koja će sve radna mjesta biti raspisan konkurs:

Upravo se čita:  Majka pronašla sina mrtvog: "Imao je povrede na glavi"

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas