Utorak, 16 srpnja, 2024

Kemalu iz Prijedora nešto nije dalo mira, morao izaći iz kuće…Samo što je izašao u nju je udario grom!

Preporučeno

Sudbinska odluka da iznenada ode do obližnje trgovine Kemalu Mujagiću (55), muškarcu iz Suhog Broda kod Prijedora, spasila je život. Da je ostao u kući u koju je za vrijeme njegovog kratkog izbivanja udario grom, Mujagić bi, vjerovatno, bio mrtav.

Mujagić – Ostaci trosjeda na kojem je sjedio
Mujagić – Ostaci trosjeda na kojem je sjedio

On kaže da je imao prilično sreće, mada ni sad ne može objasniti šta ga je navelo da u jednom trenutku napusti svoj dom.

Upravo se čita:  U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

– Padala je kišica i malo sijevalo. Okupao sam se i sjeo za računar. No, nešto mi nije dalo mira. U jednom trenutku sam iznenada navukao kabanicu i otišao do trgovine. Sve je trajalo prilično kratko, nekih sedam-osam minuta. Kada sam se vratio i otvorio vrata kuće, ostao sam zatečen. Sve puno dima i vatre, stvari razbacane, užas – priča Kemal.

Upravo se čita:  I kamen bi zaplakao: Almasa je imala osam godina kada se desio genocid, a danas je u UN-u ispričala svoju priču

Prvo je pomislio na udar groma. Potvrdu je dobio kada je pregledao kuću i vidio gredu koju je grom pretvorio u pravu potpalu.

Trosjed mu je izgorio, većina stvari koje je imao u jednoj od prostorija više nije za upotrebu, a i zidove treba okrečiti.

– Važno je da sam živ, sve će se nekako namiriti. Da sam ostao u kući i na mjestu na kojem obično sjedim, više me, sigurno, ne bi bilo. Nakon što je grom udario u gredu, munja se bukvalno “prošetala” od antene za internet do utičnice pored trosjeda. Ranije i nisam vjerovao u sudbinu, ali sad sam promijenio mišljenje. Do sada me je spasila pet puta, pa u šali često znam kazati da mačka ima devet života, a ja deset – kaže Mujagić.

Upravo se čita:  Predstavnički dom PSBiH usvojio budžet, na potezu Dom naroda

Izvor: Dnevni avaz

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas