Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Kim Han-sol ne dolazi na nastavu, danima ga ne viđaju nigdje po Mostaru

Preporučeno

Kim Han-sol, unuk preminulog sjevernokorejskog vođe Kima Jong-ila već danima se ne pojavljuje na Međunarodnom koledžu UWC u Mostaru, gdje studira. Pretpostavlja se da je privremeno napustio Mostar.

Kim Han-sol
Kim Han-sol

Valentina Mindoljević, direktorica Međunarodnog koledža UWC u Mostaru, gdje se od septembra 2011. godine školuje Kim Han-sol (17) iz vladajuće dinastije u Sjevernoj Koreji, ovih dana je na sto muka. Sa svih strana zovu novinari s namjerom da dobiju neke zanimljive podatke o maloljetnom učeniku iz vladajuće sjevernokorejske dinastije.

“On je naš učenik kao i 130 ostalih u našem koledžu. Mislim da nije pošteno tako čestitog mladića sada rastezati po novinama. On uopće ne ide u Sjevernu Koreju, tu živi, ima svoje društvo i odličan je učenik”, kazala je za Slobodnu Dalmaciju.

Međutim, novinar pomenutog lista je otišao u Mostar kako bi se među učenicima raspitao o Kim Han-sol. Kada bi pomenuo njegovo ime svi učenici bi samo okrenuli glavu i otišli.

No, jedan od učenika te škole veli da Kim Han-sol već danima ne dolazi na nastavu. A prodavačica na kiosku nadomak škole kaže da ga u zadnje vrijeme ne viđa.

Navodno, unuk preminulog sjevernokorejskog vođe Kima Jong-ila je napustio privremeno Mostar.

(Bh-index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas