Subota, 22 lipnja, 2024

Kiša, susnježica i snijeg: Vozači na pojedinim dionicama pozvani na oprez

Preporučeno

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Ledena kiša pada na planinskom prevoju Komar na putnom pravcu Travnik-Donji Vakuf, pa se vozačima na ovoj dionici savjetuje maksimalan oprez.

Snijeg pada u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a zbog niske temperature zraka moguća je poledica na kolovozu, posebno na dionicama Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar i na širem području Kupresa.

Ekipe putnih službi su na terenu i vrše posipanje svih kritičnih dionica. Iz službi apeluju da vozači prilagode vožnju prilagode uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Upravo se čita:  Trojka podržava OHR: Pozivamo EU i druge partnere da nedvosmisleno stanu iza Visokog predstavnika

“Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Potreslo cijeli region: Međunarodna istraga će utvrditi šta je uzrok elektroenergetskog kolapsa

Crnogorski zvaničnici tvrde da je uzrok regionalne havarije u elektroenergetskom sistemu posljedica velikog opterećenja i porasta dnevne potrošenje i...

Još vijesti za vas