Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

KJKP Park traži 200 sezonaca, plata 900 KM

Nemojte propustiti

Služba za zapošljavanje KS-a raspisala je javni poziv za poslodavce koji je otvoren do kraja maja

Program Javni radovi još jedan je projekat na koji će se KJKP Park prijaviti i ove godine, te kao poslodavac putem Službe za zapošljavanje KS-a zatražiti angažman 200 nezaposlenih na komunalnim poslovima.

– KJKP Park poziva sve zainteresovane koji su nezaposleni i nalaze se na evidenciji Službe za zapošljavanje KS-a, odnosno Biroa, da se od danas počnu prijavljivati u KJKP Park svakim radnim danom od 9 do 15 sati u Ulici Patriotske lige 58 i svoje podatke za upis na spisak predaju na protokol preduzeća. Prilikom formiranja spiska, nakon što počne realizacija programa, shodno prijavama biće pozivani na angažman i upućeni u naše radne jedinice koje imamo u šest općina u KS-u, kazala je Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje u KJKP Park.

Upravo se čita:  Budite na oprezu: Narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova

Služba za zapošljavanje KS-a raspisala je javni poziv za poslodavce koji je otvoren do kraja maja, a KJKP Park svoju aplikaciju za 200 sezonskih ljudi već je pripremio i predat će je ovih dana.

– Ukoliko nam se javi dovoljan broj ljudi, prva grupa će odmah, ukoliko Služba za zapošljavanje KS-a dodijeli taj program, između ostalih i KJKP Park, i čim počne njegova realizacija, biti pozvani i angažovani na poslovima zaštite komunalne čistoće u KS-u, izjavila je Hamza.

Upravo se čita:  Ko je uhapšena Naida Mehanović: "Ja nisam imala pojma da ta djevojka na filmu ima 16 i po godina. Ta djevojka je mene ucjenjivala da joj dam ispitna pitanja"

Nakon prve grupe, kako bude isticao angažman, biće pozvani i oni koji se prijave u međuvremenu, pošto će se program Javni radovi realizovati do kraja oktobra. Novčana nadoknada koju će radnici dobivati iznosi 900 KM.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo