Utorak, 18 lipnja, 2024

Ko je škrtica, ko rasipnik: Kako troše znakovi horoskopa?

Preporučeno

I horoskopski znak utječe na to kako i koliko trošite novac. Provjerite jeste li uspješni štediša ili rasipnik – piše b92.

Ovan

Njihov odnos prema novcu prilično je djetinjast. Ispunjavaju svoje ekstravagantne hirove, jer vole paradirati sa skupocjenim automobilima, glamuroznim imidžom i uglavnom daju novac na svoja lična zadovoljstva. Kada ih uhvati ‘napad’ darežljivosti, onda poklanjaju sve što im padne na pamet, kupuju prijateljima poklone, idu u kladionice. U stvari im treba oduzeti kreditnu karticu.

Bik

Bikovi su panični štediše, ali rijetko im to polazi za rukom. Vole luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, lijepo uređen dom, lijepu garderobu, nakit.

Blizanci

Vole trošiti. Uvijek se nekako snađu i uvijek im netko pomaže. Često posuđuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvijek su u dugovima. Mogu biti prilično hiroviti i trošiti novac na nepotrebne stvari. Vole kupovati jeftine nepotrebne sitnice, ali za sve što se tiče doma i njihove udobnosti nikada neće žaliti ni posljednju kunu.

Rak

Imaju ekstravagantan odnos prema novcu, iako su na glasu kao štediše. U stvari, vrlo mudro rukuju novcem. Prije će odabrati dobro plaćen posao, nego onaj u kojem uživaju.

Lav

Lavovi su pompozni i vole glamur. I zadnju kunu dat će za svoju udobnost. Troše na večere i poklone, a onda se žale da nemaju novca. Imaju djetinjast odnos prema novcu.

Djevica

Djevice vole sve otmjeno i glamurozno. To često mogu biti egzotična putovanja ili neki vrijedan umjetnički predmet. Vole trošiti na društvo, druženja u kafićima,i restoranima.

Vaga

Vage spadaju u one znakove za koje je novac simbol udobnosti i samo tako ima svrhu. Troše na putovanja, skupu kozmetiku, kvalitetnu obuću, izlaske.

Škorpion

Škorpioni vole rizik, novac je za njih kao ruski rulet, nikada ne znaju hoće li biti na dobitku ili gubitku. Novac je za škorpione afrodizijak i podiže im adrenalin, tako da ćete najuspješnije biznismene naći među predstavnicima ovog znaka. Vole poklanjati i velikodušni su.

Strijelac

Ako itko gubi kreditne kartice i novčanike – to je strijelac. Ali ne postoji ni znak koji će lakše snađe. Ako želi, može zgrnuti čitavo bogatstvo, ali u duši su klošari, filozofi i putnici. Vrednuju psihički mir, tako da ih novac u stvari i ne zanima.

Jarac

Predstavnici ovog znaka su ili potpuno opušteni ili krajnje izbezumljeni zbog novca. Najviše vole zarađivati radeći na dva ili više paralelnih poslova. Novaj najviše vole trošiti na djecu i osobna zadovoljstva, a ulažu u trajne vrijednosti – kuću, vikendicu, nakit, slike.

Vodenjak

Teško kontrolira svoje izdatke i prihode jer uvijek nešto kalkulira, planira, ulaže, posuđuje. Vodenjaci uvijek imaju od koga posuditi novac jer imaju prijatelje koji im se nađu pri ruci. Darežljivi su prema djeci, a vole udoban životni prostor.

Ribe

Imaju dosta sreće s novcem, uglavnom je riječ o darežljivom i rasipnom znaku. Ponekad idu u krajnost i žive skromno, samo da ne bi morale mnogo raditi. Rade i poslove koji im ne odgovaraju, ne misleći o zaradi.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas