Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Klanjana dženaza Harisu Burini, na posljednjem ispraćaju bilo stotinjak ljudi

Autor:N1

Preporučeno

Primjetno je bilo da ni na komemoraciji kao ni na dženazi nije bio niko od predstavnika gradske, ali ni kantonalne vlasti iako je jasno koliko je svojim djelovanjem i stvaranjem Burić zadužio ovaj grad.

Nakon komemoracije Harisu Burini u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, iza džuma namaza klanjana je i dženaza ovom velikanu bh. glumišta. Na posljednji ispraćaj došlo je oko stotinjak građana što je zaista malo ukoliko se uzme u obzir uloga i značaj Burine i onoga što je on kroz svoj lik i djelo dao gradu i svojim sugrađanima.

Tih stotinjak građana je ispred Čaršijske džamije u Zenici klanjalo dženazu ovom zeničom glumcu koji je vječni smiraj našao na groblju Crikvenica.

Upravo se čita:  Slučaj koji je šokirao Sarajlije: Dijete (2) bilo na prozoru stana na 6. spratu, uhapšena majka

Dženazi su prisustvovali članovi porodice, prijatelji, komšije iz kvarta, sugrađani kao i glumci iz Zenice i drugih bh. gradova poput Nermina Tulića, Adnana Haskovića, Marija Drmaća, kao i nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Bolić također rođeni Zeničanin.

Vijence su položili članovi grupe Zabranjeno pušenje s kojima je Burina sarađivao na nekoliko projekata, kao i radne kolege i prijatelji.

Upravo se čita:  Sladić nema dobre vijesti ako su vam dosadile vreline: Ovo nije vrhunac ljeta!

Primjetno je bilo da ni na komemoraciji kao ni na dženazi nije bio niko od predstavnika gradske, ali ni kantonalne vlasti iako je jasno koliko je svojim djelovanjem i stvaranjem Burić zadužio ovaj grad.

Na današnjoj komemoraciji bilo je posebno emotivno kada su se Burićeve kolege prisjetile rada i druženja s njim kao i njegovog karaktera koji je, nesumnjivo, na sve njih ostavio snažan utisak s obzirom na to da su naveli da je živio i družio se na isti način kako je živio – srčano.

Upravo se čita:  U Mostaru izmjereno blizu 50 stepeni u hladu, građani spas od vrućina traže u rijekama i bazenima

Naglasili su i da je svojim odlaskom ostavio veliku prazninu, ali i neizbrisiv trag na glumačkoj sceni Bosne i Hercegovine, a o čemu govore njegove brojne uloge kako u pozorištu tako i u TV serijama i filmovima.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Inspekcija privremeno zatvorila dva bazena u Sarajevu, ima li opasnosti za građane?

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo privremeno je zabranila rad za dva bazena na Termalnoj rivijeri u sarajevskoj općini...

Još vijesti za vas