Subota, 22 lipnja, 2024

Klubovi SDP, NiP i NS: Milanko Kajganić i Christian Schmidt moraju djelovati

Preporučeno

Klubovi zastupnika Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i pravde i Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH najoštrije osuđuju usvajanje zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na prostoru RS-a od strane NSRS-a.

Ova vrsta pravnog nasilja direktni je rezultat ciljanog višegodišnjeg atakovanja Milorada Dodika na institucije države Bosne i Hercegovine, a samim tim i na Daytonski mirovni sporazum.

Upravo se čita:  Počeo Samit u Švicarskoj, Bećirović zajedno sa svjetskim liderima

Nažalost, zbog nedjelovanja onih institucija koje jedine imaju efikasne alate za ove i slične napade, prije svega Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Ureda Visokog predstavnika u BiH, danas se svi zajedno moramo baviti posljedicama djela koja direktno prijete miru i stabilnosti u našoj zemlji i cijeloj regiji, ali i ugrožavaju evropski put naše zemlje.

Stoga ovim putem pozivamo Tužilaštvo BiH na čelu sa glavnim tužiocem Milankom Kajganićem i Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidt-a da se probude iz zimskog sna ignorisanja najgrubljih krivičnih djela koja su direktni napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, te konačno iskoriste mehanizme koje imaju na raspolaganju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi detalj tragedije kraj Obrovca u kojoj je stradala porodica: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja. Još uvijek nije poznato...

Još vijesti za vas