Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Ko će od 1. septembra ostati bez struje? Elektroprivreda BiH počela sa primjenom novog zakona

Preporučeno

Pravo na javnu uslugu snabdijevanja imaju i kupci iz kategorije domaćinstva

Operator distributivnog sistema JP Elektroprivreda BiH je u skladu s novim Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH utvrdio listu malih kupaca i listu kupaca od posebnog društvenog značaja, koji zadržavaju pravo na korištenje javne usluge snabdijevanja električnom energijom.

Pored navedenih, pravo na javnu uslugu snabdijevanja imaju i kupci iz kategorije domaćinstva.

Kupci koji nisu na listi malih kupaca i listi kupaca od posebnog društvenog značaja, izuzev domaćinstava, bez prava na javnu uslugu snabdijevanja kod JP Elektroprivreda BiH ostaju od 1. septembra 2024. godine, i u obavezi su da do tada pronađu snabdjevača na tržištu električne energije, o čemu će biti obaviješteni od strane JP Elektroprivrede BiH u svojstvu javnog snabdjevača.

Upravo se čita:  I danas crveno upozorenje za BiH: Temperature do 42 stepena

Kupcima koji u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH ostaju bez prava na javnu uslugu snabdijevanja, JP Elektroprivreda BiH će u svojstvu tržišnog snabdijevača u periodu od 3. juna do 31. augusta 2024. godine dostaviti ugovore o snabdijevanju električnom energijom za tržišno snabdijevanje, koji će biti kreirani po istim kriterijima za sve kupce.

Upravo se čita:  Komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici će prvi put biti održana na visokom nivou u sjedištu UN-a

Imajući u vidu da je u navedenom periodu potrebno pripremiti značajan broj ugovora, JP Elektroprivreda BiH upućuje molbu kupcima da se za ove potrebe ne obraćaju s pojedinačnim zahtjevima, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas