Subota, 20 travnja, 2024

Ko je uhapšeni općinski vijećnik u Novom Gradu?

Preporučeno

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije “Square”, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

U operativnoj akciji SIPA-e jutros je uhapšen Elvis Hodžić, općinski vijećnik u Novom Gradu koji je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Upravo se čita:  Završena sanacija: Kada će most “Počitelj” biti pušten u promet?

Ova informacija je nezvanično potvrđena za N1.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije “Square”, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Kako je ranije potvrđeno za N1 u današnjoj akciji se hapse i advokati i notari.

Upravo se čita:  Upaljen alarm: Evo u kojima dijelovima BiH se očekuje snijeg, biće i obilnije kiše

Podsjetimo, navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Nedozvoljena trgovina”, “Krivotvorenje isprave”, “Prevara”, “Porezna utaja”, “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas