Srijeda, 29 svibnja, 2024

Ko je žena koja je udarila šakom od sto, “ušutkala” i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Preporučeno

Vučić je, umjesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao: „Ali nema veze“, na šta mu je Frazier odgovorila da „jeste dogovoreno“.

Na jučerašnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanesse Frazier s Malte. Završila se tako što je Frazier lupila šakom o sto i “ušutkala” Vučića.

Do verbalnog okršaja došlo je kad je predsjedavajuća sjednicom dala riječ predsjedniku Aleksadru Vučiću i napomenula da ima tri minuta za svoje izlaganje, kao što je ranije dogovoreno.

Vučić je, umjesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao: „Ali nema veze“, na šta mu je Frazier odgovorila da „jeste dogovoreno“.

Upravo se čita:  Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

Nakon što je predsjednik Srbije još jednom rekao „nije dogovoreno“, Frazier je reagovala udarajući šakom o sto. Rekla je da je to dogovoreno s njenom zamjenicom i da ne dozvoljava da ona bude predstavljena kao lažov.

Ko je Vanessa Frazier?

Upravo se čita:  Potvrđen kandidatski status Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-u: Evo šta to znači za našu zemlju

Vanessa Frazier je stalna predstavnica Malte pri Ujedinjenim nacijama i karijerni diplomata iz te zemlje.

Diplomatsku karijeru je započela kao student diplomatije 1992. da bi dve godine kasnije bila izabrana za prvog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Malte zadužena za SAD, nakon čega je raspoređena u Odeljenje za Mediteran.

Frazier je bila ambasador Malte u Briselu, Belgiji, Luksemburgu i NATO-u. Tokom 2013. prebačena je u Italiju i akreditovana u San Marinu i telima Ujedinjenih nacija sa sedištem u Rimu.

Upravo se čita:  Vučić: BiH se otvoreno antisrpski postavlja, a ona je za nas međunarodno priznata država

U Ujedinjenim nacijama izabrana je 2021. godine za predsedncu Drugog komiteta UN, Ekonomskog i finansijskog komiteta.

Ona je prva žena na poziciji stalnog predstavnika Malte pri Ujedinjenim nacijama.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas