Subota, 20 srpnja, 2024

Kod Borisa u voćnjaku trešnje po kilogramu 4,5 KM, ali morate ih sami ubrati

Preporučeno

Boris Tadić, vlasnik voćnjaka, objasnio je da je koncept “Uberi svoje voće” osmišljen 2020. godine, s ciljem promovisanja domaće proizvodnje.

Jučer je u voćnjaku Borisa Tadića u Ramićima kod Banje Luke započela akcija “Uberi svoje voće”, privlačeći porodice sa djecom iz različitih dijelova regije. Ovaj inovativni koncept omogućava posjetiocima da uživaju u berbi trešanja, direktno na licu mjesta, promovišući pritom važnost domaće proizvodnje.

Jedan od posjetilaca, Igor Odžić, izrazio je oduševljenje konceptom i istakao važnost edukacije djece o procesu proizvodnje hrane.

“Prvi put smo ovdje i oduševljeni smo ovim konceptom. Imamo priliku da na licu mjesta vidimo proizvodnju i da sami izaberemo šta želimo. Ovo je odličan način da djecu edukujemo, da im praktično objasnimo o važnosti domaće proizvodnje”, rekao je Odžić.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

Još jedna porodica, Ćopić iz Banje Luke, redovno posjećuje voćnjak Tadića, ističući svježinu voća i uživanje u porodičnom izletu. “Redovno dolazimo u voćnjak Tadića da uberemo voće. Znamo da je svježe, a ovo nam je i sjajan porodični izlet”, rekla je Marijana Ćopić.

Boris Tadić, vlasnik voćnjaka, objasnio je da je koncept “Uberi svoje voće” osmišljen 2020. godine, s ciljem promovisanja domaće proizvodnje.

Upravo se čita:  Inspekcija privremeno zatvorila dva bazena u Sarajevu, ima li opasnosti za građane?

“Nećemo da radimo ni sa marketima ni sa trgovcima. Cilj nam je da za 2-3 godine sve prodamo ovdje u voćnjaku i direktno. Sa velikim marketima se ne može raditi, oni daju niske cijene, a mora se čekati pola godine da plate. U prodaji naše cijene uduplaju”, objasnio je Tadić.

Tadić je također naveo da je ove godine organizovana berba trešanja sorte “burlat”, što je rana trešnja, te da će berba trajati sve do 20. juna. Voćnjak Tadića sada obuhvata četiri hektara zemlje, a uz trešnje, najviše ima kruške i šljive.

Upravo se čita:  Sladić upozorava: "Ljudi čuvajmo se svi"

Interesovanje za ovu akciju svake godine raste, a akcija “Uberi svoje voće” otvorena je svakodnevno od 8 do 20 sati, a kilogram ubranih trešanja prodaje se po cijeni od 4,5 KM, kao i prošle godine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas