Subota, 22 lipnja, 2024

Komesar MUP-a KS: Sve ukazuje na to da se radi o terorizmu

Preporučeno

Selimović je potvrdio da su jutros zaprimljene i dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostoriji Općine centar i u zgradi Općinskog suda.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Nusret Selimović obratio se medijima nakon što je danas u sarajevskim školama zaprimljena dojava o postavljenim bombama.

Istaknuo je i da sve ukazuje na to da se radi o krivičnom djelu terorizam.

Upravo se čita:  Nana Fata u društvu unuke Azre čestitala Bajram svim muslimanima širom svijeta

Selimović je kazao kako uprava policije MUP-a KS u saradnji s više policijskih agencija – FUP-om, MUP-om ZDK, SIPA-om, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i SIPA-om, intenzivno radi. Prvi korak je pregled svih objekata koji su primili poštu s prijetećim sadržajem.

– Pregledano je nekoliko objekata gdje nije pronađeno ništa. Očekujemo da će nakon KDZ pregleda tako i ostati i da neće biti pronađeno ništa. Nastojat ćemo da ovaj dio posla odradimo u najkraćem mogućem periodu kako bismo omogućili normalnu nastavu u Kantonu Sarajevu – kazao je komesar MUP-a KS.

Upravo se čita:  Mehaničari u Sarajevu naplatili veliki servis koji nisu uradili

Selimović je potvrdio da su jutros zaprimljene i dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostoriji Općine centar i u zgradi Općinskog suda.

– KDZ pregled je započeo i bit će u najskorijem roku završen. Intenzivno se radi na istraživanju počinioca i ovog krivičnog djela. Ova krivična dijela je teško razotkriti. Jedan od problema je što i dan danas možete kupiti prepaid karticu bez ikakvog identifikacionog dokumenta. Uz svu raspoloživu tehniku, vrlo teško dolazimo do izvršilaca ovih krivičnih djela – istakao je Selimović.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas