Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Kompanija Bimal bilježi veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope

Preporučeno

Tržišni lider po proizvodnji vrhunskog jestivog ulja, kompanija Bimal iz Brčkog, pored implementiranih ISO 9001:2008 i HACCP standarda posjeduje i certifikate IFS (International Food Standard), Kosher, te od oktobra prošle godine i Halal standard BAS 1049:2010.

bimal uljeBimal suncokretovo ulje koje nosi oznaku halal vodeći je proizvod na domaćem tržištu, ali bilježi i sve veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope, te Bliskog istoka.

Svoju poziciju lidera ostvaruje ispunjavanjem zahtjeva i očekivanja kupaca stavljajući poseban akcent na zdravstvenu ispravnost hrane koju proizvodi.

Halal standard BAS 1049:2010 počiva na preventivnoj proaktivnoj metodi i kompatibilan je s drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom.

Karakteristike halal proizvoda su zdravstveno ispravni proizvodi prisutni na svim područjima svijeta, proizvodi prihvatljivi za sve životne dobi i pripadnike drugih konfesija, a dodatna kontrola garantuje sigurnost kvaliteta proizvoda koje Bimal proizvodi.

Kompanija Bimal opremljena je danas najsavremenijim postrojenjima i sa najmodernijom proizvodnom tehnologijom svrstava se u sam vrh proizvođača jestivih ulja u regionu.

Zahvaljujući proizvodima od suncokretovog, sojinog i sjemena uljane repice, postala je jedna od najmodernijih fabrika ulja u jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz Agencije Apriori komunikacije.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas