Subota, 20 srpnja, 2024

Komšić: Dodik traži partnera za svađu, to više nema efekta

Preporučeno

Željko Komšić je ponovio kako „Republika Srpska (RS) ne može otići nikuda iz BiH, niti bilo ko iz Sarajeva može ukinuti RS”.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Predsjednik RS-a Milorad Dodik, poređenjem statusa Kosova i jednog bh. entiteta traži partnere za kvalitetnu svađu uoči izbora 2014. godine, ali to više nema nikakvog efekta, poručio je danas u Sarajevu član Predsjedništva BiH Željko Komšić, javio je novinar agencije Anadolija.

Komšić je, komentarišući izjavu Dodika kako bi jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova moglo postati pravilo, ponovio kako „Republika Srpska (RS) ne može otići nikuda iz BiH, niti bilo ko iz Sarajeva može ukinuti RS”.

„Dodik stalno baca mamce i čeka ko će mu zagristi ovdje u Sarajevu nebi li on imao partnera za kvalitetnu svađu, pogotovo s obzirom da idu izbori 2014. godine. Bit će toga još ali vidite da to više nema nikakvog efekta, ljudima je više do grla došlo nekih drugih stvari“, rekao je Komšić.

Član Predsjedništva Željko Komšić prokomentarisao je i najavu za sutrašnje polaganje cvijeća u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.

„Cijeli taj predmet Dobrovoljačka je prebačen našem pravosuđu. Dakle, kako su meni rekli, naše pravosuđe sada u potpunosti vodi taj predmet. Na kraju krajeva, krajnje je vrijeme, ovoliko godina nakon tih dešavanja, da i naši tužioci odnosno sud da svoju ocjenu, dakle šta se tu dešavalo pa će se onda moći ući u neku argumentovanu diskusiju, raspravu jer bojim se da niti mi njih, niti oni nas ne mogu ubijediti u ono što imamo u svojim glavama i kako vidimo sve to što se dešavalo u Dobrovoljačkoj“, istakao je Komšić.

Uloga suda i tužilaštva mogla bi biti od velike pomoći, kako je rekao Komšić, ne samo sa pravne strane nego i u smislu pomirenja.

„Mislim da sud mora završiti svoj dio posla u ovom predmetu“, pojasnio je on.

(Anadolija)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas